S'espera que les classes comencin amb normalitat | Artur Ribera

 

 

 

10.342 alumnes han iniciat el curs escolar 2017-2018 a Cerdanyola del Vallès el 12 de setembre. D'aquests, 541 han entrat a les escoles bressol – 55% en llars d'infants privades i 45% en escoles bressol municipals. Un nombre de 1.773 infants cursaran Educació Infantil i 3.937 Primària. Pel que fa a l'Educació Secundària 3.871 alumnes començaran l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) – el 67% dels quals en centres públics, el 31% en centres concertats i el 2% en centres privats.

 

  

 

 

Pel que fa a la tipologia d'estudis postobligatoris, 14 cursaran Programes de Formació i Inserció. Uns altres 150 començaran Cicles Formatius de Grau Mitjà i 843 Batxillerat. Els alumnes de més de 18 anys sumaran 720 cerdanyolencs, 325 dels quals faran Formació de Persones Adultes i 395 Cicles Formatius de Grau Superior i Curs d'Accés.

 

  

 

 

En Educació Especial han començat el curs 220 alumnes, 60 dels quals al CEE Jeroni de Moragas, 39 a l'escola Bellaire i 121 a Flor de Maig.

 

 

 

Diferents obres com a novetats

 

  

 

 

Durant l'estiu s'ha aprofitat per portar a terme algunes obres de manteniment per part de l'Ajuntament i d'altres d'estructura per part de la Generalitat.

 

Per part de l'Ajuntament s'han fet actuacions a diferents escoles municipals de les quals en destaca l'escola Carles Buïgas, on l'Ajuntament ha invertit 45.000 dedicats als baixants de la cuina i a l'enrajolat de les parets i el menjador. La comunitat educativa d'aquesta escola es mostrava preocupada per la presència de peces de fibrociment d'amiant al pati però, segons la regidora d'Educació Elvi Vila, la diagnosi feta a través d'una empresa especialitzada ha donat un resultat negatiu. Concretament es van extreure 34 mostres del pati que ha descartat la presència significativa de fibrociment. També s'ha encarregat una neteja a fons de la superfície del pati per tal d'assegurar que no hi ha cap tipus de resta d'aquest material.

 

A continuació l'Ajuntament ha repintat l'escola Sant Martí i l'escola d'adults l'Alzina. En el cas de La Sínia s'ha adequat la rampa de la porta d'entrada que es trobava amb molt mal estat, igual que la porta del Turó de Guiera, que basculava. Finalment, a Saltells s'ha fet una actuació de seguretat. Es tracta de la instal·lació de línies de vida per tal de poder fer la neteja de la coberta de l'escola de forma segura. A l'escola de música Aulos s'ha insonoritzat l'aula de bateria.

 

 

Obres fetes pel Departament i obres pendents

 

Mentrestant, quedaran pendents les actuacions als sobreeixidors de l'escola Bellaterra i el projecte de canvi de lavabos a l'escola municipal La Sínia.

 

Pel que fa a les obres estructurals fetes per la Generalitat destaquen la coberta de l'aulari de l'escola Serraparera i restarà extendre el canvi de coberta a l'edifici d'administració. A l'escola Carles Buïgas també s'ha reomplert el pati de terra i aconseguit, d'aquesta manera, una superfície més plana on poder jugar. Per acabar la Generalitat també ha actuat sobre la ventilació creuada de l'escola Saltells – on feia molta calor – i en l'adequació d'un parell d'aules a l'institut Forat del Vent.

 

Com a reclamacions durant el curs 2016-2017 s'han fet 695 demandes d'intervenció a la brigada de les quals 571 han estat ateses i 124 resten pendents. Vila ja ha avançat que l'exigència pel pròxim estiu es fixarà en el canvi de coberta de fibrociment de l'escola Carles Buïgas i Flor de Maig.

 

 

 

Augment considerable d'alumnes

 

  

 

 

En comparació amb altres anys, hi ha hagut un “augment considerable d'alumnes”, segons Vila. Pel que fa a l'educació secundària, Cerdanyola segueix la tònica general de Catalunya, “buscant aules”. En les escoles bressol fa evident la necessitat de reduir les ràtios d'infants de P3.

 

Enguany, el primer trimestre s'estendrà fins al 23 de desembre, quan començaran les vacances de Nadal, que s'allargaran fins al 7 de gener. Les següents vacances, les de Setmana Santa, tindran lloc entre el 24 de març i el 2 d'abril del 2018. Finalment, el 22 de juny s'acabarà el curs escolar 2017-18.