Juanma Álvarez arribant proclamant-se guanyador dels 5 quilòmetres. | Samu Martínez

 

Un any més, el dia de la Diada, s'ha celebrat a Bellaterra la Cursa La Sansi. Aquesta edició, amb 570 inscrits que han realitzat un dels dos recorreguts possibles pel poble, o bé el de 5 quilòmetres, o bé el de 10.

 

  

  

La competició ha començat amb un minut de silenci a la línia de sortida per recordar i homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Un cop ha acabat, s'ha donat el tret de sortida a la cursa que, com sempre, conglomera corredors de característiques molt diferents. A La Sansi corren tant nens que comencen a fer atletisme, com corredors amateurs, persones grans, famílies senceres o corredors semiprofessionals que es preparen per a altres curses. És la gràcia d'aquesta competició, tant pot servir per celebrar la Diada com, per exemple, per preparar-se per a una altra cursa més important.

 

 

  

  

Quant a resultats, els 5 quilòmetres masculins han tingut el guanyador que s'esperava, Juanma Álvarez. Preparant-se per la cursa de la Mercè, ha fet un temps de 16 minuts i 45 segons. D'altra banda, la primera dona a arribar a la meta dels 5 quilòmetres ha estat Inna Labedieva, corredora del club local, amb un temps de 20 minuts i 10 segons. Els 10 quilòmetres, que consistien a fer dues voltes al circuit de 5 quilòmetres, els ha guanyat en l'apartat masculí Jesús María Vicente Pacho, amb un temps de 36 minuts i 51 segons. Mercè Puigdueta ha estat la vencedora de les dones amb un temps de 43 minuts i 36 segons.

 

 

Els corredors a la línia de sortida durant el minut de silenci en homenatge a les víctimes dels atemptats. | Samu Martínez