L'Ajuntament de Rubí no cedirà els espais municipals pel referèndum de l'1-O | cedida

 

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha realitzat un comunicat en el qual explica que no cedirà els espais municipals pel referèndum de l’1 d’Octubre. Davant del comunicat, els grups municipals d’ERC, AUP i Pdecat li han reclamat que es posi al servei del Govern de la Generalitat. No obstant això, quina és la posició de les ciutats veïnes a Rubí?

 

El municipi que limita al nord de la nostra ciutat, Terrassa, tampoc cedirà els espais municipals. Almenys, així ho ha declarat l’alcalde socialista, Jordi Ballart, qui ha sentenciat que “el seu consistori complirà sempre amb la legalitat i no comprometrà mai als funcionaris”. Una posició que no ha agradat al regidor de Terrassa i diputat provincial per Barcelona, Isaac Albert (ERC). El regidor ha comentat que “la tercera ciutat del país perd dignitat i una oportunitat de ser protagonista del moment es que viu”. A més, ha sentenciat “A Terrassa votarem bé”.

 

Una posició molt diferent és a la que hi ha a l’altra cocapital del Vallès Occidental, Sabadell. L’alcalde de la ciutat, Maties Serracant (CUP), va signar el Decret de suport al Referèndum. Serracant va reconèixer que “estan plenament compromesos amb el dret a decidir i tal com mana l’aprovació del Parlament, nosaltres estem disposats a fer tot el que calgui perquè la gent pugui votar”.

 

A Sant Cugat la posició és la mateixa. L’alcaldessa del municipi, Mercè Conesa (PDeCat), ha assegurat que els santcugatencs “podran votar amb normalitat” en el referèndum. “Estem convençuts que la normalitat absoluta és que el dia 1 d’octubre es pugui votar i que la ciutadania pugui expressar la seva opinió. La democràcia no ens espanta i un referèndum mai pot ser un delicte”, ha assegurat Conesa.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Cerdanyola també posarà a la disposició de la Generalitat els locals. 

 

La postura de l’Ajuntament de Rubí no només es compartida amb Terrassa. La gran ciutat catalana, Barcelona, tampoc cedirà els espais municipals. L’alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau (Bcomú) es nega de moment a fer-ho i ha explicat que participaran si es demostra que la consulta no suposa cap il·legalitat, ja que no vol posar en risc la institució i els funcionaris ni arriscar-se a la inhabilitació.