L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, carles Escolà, en una foto d'arxiu | Laia TR

 

 

 

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha ordenat als fiscals de Catalunya que citin a declarar els 712 alcaldes que van signar el decret de suport al referèndum de l’1-O. A més, ha ordenat als Mossos d'Esquadra que, en cas que els alcaldes no compareguin, els detinguin i els portin a la fiscalia en compliment de les seves funcions de policia judicial.

 

Entre ells, es troba l’alcalde de Cerdanyola del Vallès Carles Escolà qui ha avançat “que no compareixerà i mantindrà ferm el seu compromís amb el referèndum”. A primera hora de la tarda del 13 de setembre, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès encara no ha rebut la citació judicial. No obstant això,i segons el portal de notícies 324.cat, Cerdanyola seria una de les primeres poblacions citades, juntament amb Manresa.

 

Escolà ha declarat “com tots els alcaldes, jo faig la meva feina i no la faré sol, sinó que la decisió l'hauré de prendre amb el govern de la ciutat, una majoria sobiranista del consistori i el suport de la majoria del país“. Sobre el referèndum previst per l'1 d'octubre l'alcalde ha afegit “és un conflicte polític que s'ha de resoldre per la via democràtica i jo mantinc el meu compromís polític perquè tothom pugui expressar la seva opinió”.

 

Una notícia que arriba “malauradament sense sorpresa” per l'alcalde, davant d'un estat que “ja ens té acostumats a la por i a la repressió i al qual se li estan caient totes les màscares“. Preguntat pels treballadors municipals i els mossos d'esquadra i la policia local l'alcalde ha afegit “la nostra prioritat és protegir els treballadors d'aquesta casa perquè no hagin de córrer cap risc, nosaltres l'assumirem”.