Sopar del SÍ amb el Miquel Hernández

by | set. 14, 2017 | Opinió

 

Ha estat la 4a edició del Sopar a la Fresca que organitzat per Bellaterra per la Independència s'ha celebrat a Bellaterra el dijous passat 7 de setembre.

 

Acabades les vacances, el Sopar a la Fresca representa l'inici de la nova temporada de l'ANC a Bellaterra i és motiu de tancar els serrells finals de l'organització de la Diada. Parada informativa, fulletons, oferta de domassos, sopar i uns comentaris finals. Fins aquí, res de nou.

 

 

El sopar ha reunit més bellaterrencs que altres anys, un preludi de què també serà l'11-S, una multitudinària Diada del Sí, i una activa mobilització a favor del referèndum de l'1-0. Fou el Sopar del SÍ.

 

Però aquest any ha estat un sopar especial derivat del moment polític que travessa el país. Aprovada la llei del Referèndum pel Parlament de Catalunya, convocat el Referèndum per a l'1-0 i estant a les portes de la Diada del SÍ, el sopar ha esdevingut una mostra de suport a la política del Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya. Vaja, de la democràcia!

 

Un altre element molt important en l'àmbit de Bellaterra fou la gran pancarta en memòria del bellaterrenc, activista i ferm col·laborador a favor de la independència de la nació catalana que fa uns mesos ens va deixar: en Miquel Hernández. No repetirem les virtuts i la continuada lluita del Miquel perquè ja ho vam fer al seu moment. Però sí, volem ressaltar la profunda il·lusió que tenia per arribar on som ara, a menys d'un mes per fer ús d'una de les eines més potents de la democràcia: el referèndum. I davant l'ofec econòmic i cultural que patim tots els catalans i el bloqueig institucional a què ens sotmet l'estat espanyol, el Miquel hauria lluitat per guanyar aquest referèndum d'autodeterminació.

 

Escrits, notes, correus del Miquel i el seu compromís personal reflecteixen clarament el seu pensament; per això, davant el Referèndum el Miquel ja s'havia posicionat amb el seu vot.

 

Fem nostra la frase: El Miquel, hauria votat SÍ.
Els que el seguim demanem: Vota per ell!

 

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: