Ha estat la 4a edició del Sopar a la Fresca que organitzat per Bellaterra per la Independència s'ha celebrat a Bellaterra el dijous passat 7 de setembre.

 

Acabades les vacances, el Sopar a la Fresca representa l'inici de la nova temporada de l'ANC a Bellaterra i és motiu de tancar els serrells finals de l'organització de la Diada. Parada informativa, fulletons, oferta de domassos, sopar i uns comentaris finals. Fins aquí, res de nou.

 

 

El sopar ha reunit més bellaterrencs que altres anys, un preludi de què també serà l'11-S, una multitudinària Diada del Sí, i una activa mobilització a favor del referèndum de l'1-0. Fou el Sopar del SÍ.

 

Però aquest any ha estat un sopar especial derivat del moment polític que travessa el país. Aprovada la llei del Referèndum pel Parlament de Catalunya, convocat el Referèndum per a l'1-0 i estant a les portes de la Diada del SÍ, el sopar ha esdevingut una mostra de suport a la política del Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya. Vaja, de la democràcia!

 

Un altre element molt important en l'àmbit de Bellaterra fou la gran pancarta en memòria del bellaterrenc, activista i ferm col·laborador a favor de la independència de la nació catalana que fa uns mesos ens va deixar: en Miquel Hernández. No repetirem les virtuts i la continuada lluita del Miquel perquè ja ho vam fer al seu moment. Però sí, volem ressaltar la profunda il·lusió que tenia per arribar on som ara, a menys d'un mes per fer ús d'una de les eines més potents de la democràcia: el referèndum. I davant l'ofec econòmic i cultural que patim tots els catalans i el bloqueig institucional a què ens sotmet l'estat espanyol, el Miquel hauria lluitat per guanyar aquest referèndum d'autodeterminació.

 

Escrits, notes, correus del Miquel i el seu compromís personal reflecteixen clarament el seu pensament; per això, davant el Referèndum el Miquel ja s'havia posicionat amb el seu vot.

 

Fem nostra la frase: El Miquel, hauria votat SÍ.
Els que el seguim demanem: Vota per ell!