Entrada a l'acte de Puigdemont amb els alcaldes investigats | Europapress

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dissabte el Govern central i al conjunt del sistema polític espanyol que el diumenge 1 d'octubre la ciutadania catalana votarà en referèndum: “Que no subestimin la força del poble de Catalunya”. “Que no subestimin la força d'un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant un comportament antidemocràtic”, ha advertit en la recepció que ha fet en el Palau de la Generalitat a centenars d'alcaldes investigats per haver signat decrets de compromís amb l'1-O, entre ells l'alcalde de Cerdanyola Carles Escolà.

 

Puigdemont ha respost així a les últimes accions dutes a terme per frenar la celebració del referèndum, que han consistit en la confiscació de cartells propagandístics, en el veto de Correus a repartir publicacions que parlaven sobre l'1-O i a l'entrada de la Guàrdia Civil en impremtes i redaccions.

 

Aquest advertiment l'ha fet extensiu tant als poders de l'Estat com a aquells qui, davant l'intent d'impedir la votació, “fan un pas al costat perquè la crisi no els enxampi“, una crítica que ha llançat des del Pati de Carruatges de la Generalitat, on s'han reunit els alcaldes que han participat en l'acte i que, prèviament, s'han trobat a l'Ajuntament de Barcelona, on els ha rebut l'alcaldessa, Ada Colau.