El cicle literari Cafè amb Lletres va començar el 2007 | A. Lleonart

 

A l'esquerra una petita barra i una cafetera. A la dreta, una pila de llibres que simula un pastís d'aniversari, dues tasses gegants i tres plafons que resumeixen els 10 anys d'història del Cafè amb Lletres. L'any 2007 la regidoria de Cultura va engegar un cicle de presentacions literàries per reunir lectors i escriptors amb un format proper. El 16 de setembre de deu anys més tard  s’ha celebrat l'efemèride a la plaça Abat Oliba amb cafès gratuïts, l'actuació musical d'Ed Tulipa i un photocall per on passen escriptors i lectors.

 

 

“Volíem fer projectes nous i ens semblava que calia un reforç a literatura, una activitat que donés oportunitats als escriptors de casa i fos atractiva perquè vinguessin autors de fora”, explica Consol Pla, la llavors regidora de Cultura. “Amb l'excusa del cafè tenim un moment amable per apropar el públic a l'escriptor i conèixer-ne l'essència”, afegeix Cristina Ruedas, la tècnica de Cultura que va fer créixer la idea.

 

 

L'acte comença amb la interpretació de grans clàssics del rock d'Ed Tulipa i ràpidament es dibuixa una llarga filera davant de la cafetera. El bon ambient atrau la gent que passeja pel centre de la ciutat i s'acosta, curiosa, a veure què se celebra.