Fragment de l'article del Financial Times

Carles Escolà s’enfronta a una pena presó per permetre que s’utilitzin edificis municipals per votar-hi. L’alcalde de 39 anys de Cerdanyola del Vallès, tocant Barcelona, podria ser multat o ser condemnat a una pena de fins a 8 anys de presó si ajuda a organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya d’Espanya l’1 d’octubre.” Així comença un article del diari britànic Financial Times sobre la persecució judicial als 712 batlles que col·laboraran amb el referèndum.

 

 

El reportatge pren la figura de l’alcalde de Cerdanyola com a exemple de la desobediència de part del món municipal als dictats de la fiscalia. A més d’Escolà, el periodista Michael Stothard ha parlat amb Neus Lloveres, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, i Liz Castro, figura destacada de l’Assemblea Nacional Catalana. Per profunditzar en la qüestió, l’article també cita els analistes Jorge Galindo i Antonio Barroso.