gv

 

 

 

Dos agents de la Guàrdia Civil s'han presentat, aquest dilluns, 18 de setembre, a la seu de Totmedia, al carrer de Sant Antoni de Sant Cugat del Vallès. Els agents han reclamat la presència de Ramon Grau, president del grup de comunicació per entregar-li un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que no es publiqui cap anunci de la campanya del referèndum del pròxim dia 1 d’octubre. El document acaba textualment: “amb l’advertiment que, en cas de no fer-ho, podran incórrer en responsabilitats penals”. El requeriment fa referència al diari digital ElMón, associat al grup Totmedia i format per mitjans de comunicació com el TOT Sant Cugat, el TOT Cerdanyola, el TOT Rubí, MónTerrassa, BellaterraDiari o els mitjans temàtics VIA Empresa, Vadevi. En absència de l'editor ha rebut la notificació Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa. 

 

Aquesta acció té com a precedent el fet que dos agents de paisà del cos de la Guardia Civil ja s'havien personat el passat divendres, cap a les 20 h, a la mateixa seu de Totmedia, demanant pel seu responsable. En aquell moment a la redacció només hi havia una comercial. Divendres, aquesta mateixa notificació es va entregar a les seus de El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, el Nacional, Racó Català, Directe.cat i Llibertat.cat.

 

La interlocutòria emesa pel TSJC demana al cap de la unitat policial judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que “amb la major brevetat” informi de quins mitjans havien inserit publicitat o propaganda del referèndum i els requeria a cessar-la, comunicant “les eventuals responsabilitats” en les quals poden incórrer si desatenen el requeriment.

 

Alguns lectors s'han manifestat a les portes de la seu del Totmedia amb cartells demanant el vot i han cantat el “Passi-ho, bé”.

Alguns lectors s'han manifestat davant la seu del Totmedia
Alguns lectors s'han manifestat davant la seu del Totmedia | A. Ribera

  

L'alcadessa ha visitat la seu de Totmedia

Mercè Conesa amb Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa
Mercè Conesa amb Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa | Artur Ribera

 

Mercè Conesa ha visitat la seu de Totmedia per donar suport als editors i treballadors del grup de comunicació. Conesa ha manifestat “donar tot el suport a El Món, a Totmedia, als editors que cada dia fan possible que la informació arribi a la ciutadania de manera professionalitzada”. L'alcaldessa ha lamentat que “avui estem vivint unaregressió de l'estat democràtic i de dret; una regressió en el que són els drets polítics de les persones, i el dret a la informació, a la llibertat de premsa, no es pot qüestionar avui al segle XXI”.