La Guàrdia Civil es persona a Totmedia per fer un requeriment

by | set. 18, 2017 | Al Dia

gv

 

 

 

Dos agents de la Guàrdia Civil s'han presentat, aquest dilluns, 18 de setembre, a la seu de Totmedia, al carrer de Sant Antoni de Sant Cugat del Vallès. Els agents han reclamat la presència de Ramon Grau, president del grup de comunicació per entregar-li un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que no es publiqui cap anunci de la campanya del referèndum del pròxim dia 1 d’octubre. El document acaba textualment: “amb l’advertiment que, en cas de no fer-ho, podran incórrer en responsabilitats penals”. El requeriment fa referència al diari digital ElMón, associat al grup Totmedia i format per mitjans de comunicació com el TOT Sant Cugat, el TOT Cerdanyola, el TOT Rubí, MónTerrassa, BellaterraDiari o els mitjans temàtics VIA Empresa, Vadevi. En absència de l'editor ha rebut la notificació Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa. 

 

Aquesta acció té com a precedent el fet que dos agents de paisà del cos de la Guardia Civil ja s'havien personat el passat divendres, cap a les 20 h, a la mateixa seu de Totmedia, demanant pel seu responsable. En aquell moment a la redacció només hi havia una comercial. Divendres, aquesta mateixa notificació es va entregar a les seus de El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, el Nacional, Racó Català, Directe.cat i Llibertat.cat.

 

La interlocutòria emesa pel TSJC demana al cap de la unitat policial judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que “amb la major brevetat” informi de quins mitjans havien inserit publicitat o propaganda del referèndum i els requeria a cessar-la, comunicant “les eventuals responsabilitats” en les quals poden incórrer si desatenen el requeriment.

 

Alguns lectors s'han manifestat a les portes de la seu del Totmedia amb cartells demanant el vot i han cantat el “Passi-ho, bé”.

Alguns lectors s'han manifestat davant la seu del Totmedia

Alguns lectors s'han manifestat davant la seu del Totmedia | A. Ribera

  

L'alcadessa ha visitat la seu de Totmedia

Mercè Conesa amb Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa

Mercè Conesa amb Laura Grau i Xavier Grau, adjunts a la direcció general de l'empresa | Artur Ribera

 

Mercè Conesa ha visitat la seu de Totmedia per donar suport als editors i treballadors del grup de comunicació. Conesa ha manifestat “donar tot el suport a El Món, a Totmedia, als editors que cada dia fan possible que la informació arribi a la ciutadania de manera professionalitzada”. L'alcaldessa ha lamentat que “avui estem vivint unaregressió de l'estat democràtic i de dret; una regressió en el que són els drets polítics de les persones, i el dret a la informació, a la llibertat de premsa, no es pot qüestionar avui al segle XXI”.

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: