ERC ha estat un dels partits més afectats per les accions de la Policia Local de Cerdanyola, però també a diverses poblacions catalane. El cap de setmana passat, a instància de la Fiscalia, la policia va requisar material a favor del Referèndum i identificar diversos càrrecs electes a la ciutat. Conscients d'això, la formació també ha optat per una camins més subtils per animar a votar el proper 1-O. Ho ha fet amb uns cartells que ja s'han viralitzat a les xarxes i s'han penjat a ciutats com Mataró, Sabadell o Cerdanyola. 

 

 

 

Els republicans han optat per un joc de paraules que esquiva la prohibició de fer propaganda directa del referèndum, sense que això tregui ni un bri de claredat a la seva postura sobre l'autodeterminació de Catalunya i el desig del partit que esdevingui un país independent. Una frase en castellà plena de sorna on afirmen que aquest no és un cartell electoral perquè “sí” ho fos estaria prohibit llegir-lo. Val a dir però, que aquest “sí” accentuat, com a afirmatiu, és un error gramatical ja que el si condicional aniria sense accent.