L'Arxiu del TOT

 

 

  

  

  

Si fa pocs dies reproduíem alguns anuncis del Drac Roig, discoteca que en el seu moment era –o, com a mínim, així s'anunciava- com “la més gran d'Europa“, avui reproduïm alguns anuncis de la seva “sala germana“, el Gold Black. De fet, el Drac Roig va ser creada pels mateixos promotors que, anys enrere, havien posat en marxa el Gold Black, aprofitant la possibilitat de crear un centre lúdic al barri de Les Fontetes, quan aquest es va construir. Durant uns anys, les dues sales de festes van tenir un gran èxit. Amb el temps, però, el Drac Roig va acabar consolidant-se com una discoteca que, cada cap de setmana, congregava, fonamentalment, a gent que venia de fora de Cerdanyola. Un cop finalitzada la dictadura, va començar a programar espectacles de “porno dur”, la qual cosa va contribuir a consolidar una fama de discoteca “problemàtica“. De fet, eren freqüents les baralles al carrer entre els seus clients. El Gold Black, per la seva banda, sempre va mantenir una tipologia de públic molt diferent, més tranquil i compost, bàsicament, per joves de Cerdanyola. Va arribar un moment en el qual moltes famílies de Cerdanyola permetien als seus fills anar al Gold Black, i en canvi els prohibien radicalment anar “al Drac”.

 

 

 

  

  

Les dues sales de festes eren anunciants habituals (i dels importants) al TOT Cerdanyola dels anys 90. Moltes vegades, contractaven dues planes senceres anunciant la seva programació per a la setmana. Aquests anuncis, sovint, permeten apreciar, clarament, les grans diferències entre els dos locals. Mentre en un es programaven, per exemple, concursos de “Mister Drac” i el “Túnel del Terror” (amb una iconografia, a més, molt determinada) a la plana del costat el Gold Black, amb una imatge molt més conservadora, promocionava cursos de balls de saló per a tots els públics.

 

 

 

  

Actualment, tant “el Drac” com “el Golo” són, ja, només, un record. Però, sens dubte, un record inoblidable per a moltes generacions de Cerdanyolencs.