Punt de partida de l'excursió, a la Casa Nova de l'Obac | Marta Maseras

 

 

 

Avui estirem les cames i tornem a un dels nostres parcs preferits, una passejada de diumenge tranquil·la i agradable amb bones vistes pel Parc Natural de Sant Llorenç i L'Obac. Pujarem per la carretera de Rellinars amunt B-122 de Terrassa a Rellinars a uns 5 km, dalt de la carena, deixarem el cotxe a l'aparcament de la Casa Nova de l'Obac i la Pastora. Punt d'informació del Parc Natural. 

 

 

Nosaltres agafarem el camí de l'esquerra, Turó Roig, Font de la Portella i Pou de glaç. Durant tot el camí gaudirem vistes impagables de la muntanya de Montserrat, el Paller de Tot l'Any, la Roca Salvatge i Castellsapera.

 

 

Seguint la pista asfaltada arribem a la casa Vella de l'Obac. La casa que era inicialment habitada per una família ja en el segle IX, després de patir dos incendis durant el 1811 pels Francesos i l'any 1836 per les tropes Carlines. En aquest últim va ser definitivament abandonada.

 

 

 

Un dels punts atractius de l'excursió | Marta Maseras

 

 

 

Travessarem la casa Vella pel mig i de seguida a 40 metres trobarem el trencall del pou de glaç de l'Obac, en molt on estat de conservació. Tornem al corriol, uns metres més endavant en una clariana parem a contemplar la vista de la muntanya de Montserrat o del Paller de Tot l'Any. Seguim uns metres més pel caminet i arribem al Turó Roig, val la pena aturar-s'hi una bona estona, seure i contemplar aquestes meravelloses vistes tan a prop de casa nostra. Atenció amb la canalla, la caiguda és considerable. El Turó és un clar exemple de l’efecte que produeix l’erosió sobre els materials sedimentaris (conglomerats en aquest cas) que deixen al descobert els diferents estrats dipositats al llarg del temps.

 

 

De tornada a mà esquerra hi ha el trencall a la Font de la Portella. I reprenem el camí de tornada cap a la Pastora. Tot plegat uns 1.5 km, sense desnivell, apta per a tothom.

 

 

Espectaculars vistes de Montserrat | Marta Maseras