Escolà

 

[vídeo a sota] Davant la situació que s'està vivint a Catalunya, de persecució d'impremtes i càrrecs públics, el govern de Cerdanyola del Vallès i els grups municipals del CxC, ERC, PDeCAT, ICV-EUiA i MES han convocat a una concentració davant l'Ajuntament, aquest 20 de setembre.

 

 

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, ha llegit un manifest conjunt rebutjant els “atacs a l'autogovern de Catalunya” i a les llibertats i drets fonamentals, que suposa l'aplicació “de facto” de l'article 155 de la Constitució Espanyola i l'estat d'excepció.

 

 

A continuació ha manifestat el seu suport a la Generalitat i al conjunt de les institucions catalanes, “així com a totes les persones que estan sent detingudes, davant d'aquesta agressió il·legítima per part de l'Estat que pretén vulnerar la democràcia a Catalunya”.

 

 

Respecte a l'Estat espanyol ha criticat durament la seva incapacitat de resoldre políticament el conflicte i “impedir un acte pacífic i democràtic com és consultar a la ciutadania mitjançant les urnes”.

  

  

Les forces sobiranistes del consistori de Cerdanyola han convocat als cerdanyolencs a anar a les concentracions de Barcelona al llarg de tota la tarda i vespre de dimecres 20 de setembre – principalment a Rambla de Catalunya, amb Gran Via – i també a estar alerta per a pròximes convocatòries perquè, segons ha mantingut Escolà, “aquesta és una lluita del poble i no tenen prou presons ni camps de futbol suficients per a posar-nos a tots”.

 

 

Els cerdanyolencs han respost amb el cant dels Segadors i càntics com “Votarem”, “Visca la República de Catalunya!”, i “Visca la Llibertat d'Expressió!”.

 

 

Escolà està citat a declarar el dilluns, 25 de setembre, imputat per delictes de desobediència i prevaricació, però l'alcalde ja ha avisat que no hi assistirà. Referent als escorcolls succeïts en ciutats veïnes com Sabadell o Rubí, a Cerdanyola no n'hi ha hagut constància.