Escolà: “No tenen prou presons ni camps de futbol per tancar-nos a tots”

by | set. 20, 2017 | Al Dia

 

 

Escolà

 

[vídeo a sota] Davant la situació que s'està vivint a Catalunya, de persecució d'impremtes i càrrecs públics, el govern de Cerdanyola del Vallès i els grups municipals del CxC, ERC, PDeCAT, ICV-EUiA i MES han convocat a una concentració davant l'Ajuntament, aquest 20 de setembre.

 

 

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, ha llegit un manifest conjunt rebutjant els “atacs a l'autogovern de Catalunya” i a les llibertats i drets fonamentals, que suposa l'aplicació “de facto” de l'article 155 de la Constitució Espanyola i l'estat d'excepció.

 

 

A continuació ha manifestat el seu suport a la Generalitat i al conjunt de les institucions catalanes, “així com a totes les persones que estan sent detingudes, davant d'aquesta agressió il·legítima per part de l'Estat que pretén vulnerar la democràcia a Catalunya”.

 

 

Respecte a l'Estat espanyol ha criticat durament la seva incapacitat de resoldre políticament el conflicte i “impedir un acte pacífic i democràtic com és consultar a la ciutadania mitjançant les urnes”.

  

  

Les forces sobiranistes del consistori de Cerdanyola han convocat als cerdanyolencs a anar a les concentracions de Barcelona al llarg de tota la tarda i vespre de dimecres 20 de setembre – principalment a Rambla de Catalunya, amb Gran Via – i també a estar alerta per a pròximes convocatòries perquè, segons ha mantingut Escolà, “aquesta és una lluita del poble i no tenen prou presons ni camps de futbol suficients per a posar-nos a tots”.

 

 

Els cerdanyolencs han respost amb el cant dels Segadors i càntics com “Votarem”, “Visca la República de Catalunya!”, i “Visca la Llibertat d'Expressió!”.

 

 

Escolà està citat a declarar el dilluns, 25 de setembre, imputat per delictes de desobediència i prevaricació, però l'alcalde ja ha avisat que no hi assistirà. Referent als escorcolls succeïts en ciutats veïnes com Sabadell o Rubí, a Cerdanyola no n'hi ha hagut constància. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: