La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà
La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà | @carlesescola78

 

 

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha estat citat a declarar per “prestar declaració com a suposat autor d'un delicte de desobediència i/o prevaricació” el dilluns 25 de setembre al jutjat de Cerdanyola del Vallès. Igual que altres alcaldes del país, Escolà desacatarà la citació tot i que la Fiscalia ha advertit que això comportaria la seva detenció.

 

 

Carles Escolà aniria a declarar en qualitat d'investigat – imputat, en l'antiga denominació – per ser presumpte autor d'un delicte de desobediència per “incompliment de les resolucions del Tribunal Constitucional”. Se l'acusa d'actuar de forma il·legal en qüestions “relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat per a pròxim 1 d'octubre”. Aquest delicte de desobediència està penat amb una multa i també amb inhabilitació especial (article 410.1 del Codi Penal). D'altra banda, també se l'acusa de prevaricació per “l'adopció de resolucions obertament contràries a l'ordenament jurídic”, delicte castigat també amb inhabilitació especial.

 

  

  

Contràriament al que ha passat amb d’altres alcaldes catalans, la citació no inclou la investigació per un possible delicte de malversació de caudals públics perquè “suposaria disposar de fons públics per a la realització d'activitats delictives”, penat amb fins a 8 anys de presó i inhabilitació absoluta per un termini de fins a 20 anys (article 432 del Codi Penal).

 

 

    

Escolà no només diu que no es presentarà a la citació, sinó que assegura que l'ordre de la Fiscalia “sobrepassa els seus límits competencials”. Segons el batlle, la detenció d’un alcalde per no comparèixer a la citació “l'han d'ordenar altres instàncies“.