El regidor Íñigo García de Enterriaen una imatge d'arxiu
El regidor Íñigo García de Enterriaen una imatge d'arxiu | Cerdanyola.info

 

 

  

La Policia Local de Cerdanyola ha confiscat material de campanya d'ERC Cerdanyola i identificat al regidor d'ERC, Íñigo García de Enterria, mentre el grup municipal feia campanya pel referèndum d'autodeterminació de Catalunya, el 19 de setembre.

 

 

  

  

Davant del punt d'informació instal·lat per ERC Cerdanyola, la Policia Local va requerir tota la documentació referent a la campanya pel referèndum i a votar l'1 d'octubre. Altre tipus de material propi del grup municipal no va ser incautat. Aquesta no és la primera vegada que es requisa material i s'identifica a càrrecs electes a Cerdanyola. En l'inici de campanya per part dels partits sobiranistes, i també en els estands informatius instal·lats per ERC, la policia va identificar a la primera tinent d'alcalde, Elvi Vila, i a la portaveu i una regidora d'ERC, Helena Solà i Elizabeth Pasamonte.

 

 

  

  

La identificació es va produir sense incidents i la policia va exposar seguir ordres de la Fiscalia. Tanmateix, segons García de Enterria “els agents no es mostraven conformes i eren conscients que se'ls hi havia passat una responsabilitat que no feien de grat”.

 

 

Des d'ERC Cerdanyola al·leguen que es tracta d'una interpretació equivocada de les ordres de Fiscalia perquè el Tribunal Constitucional prohibeix celebrar el referèndum, no fer-ne campanya o informar els conciutadans, ja que això suposa un atemptat contra els drets fonamentals. “Nosaltres informem del que hi haurà, perquè la gent vagi a votar i es posicioni en el sí. Si se celebra, o no, el referèndum, no dependrà d'una paradeta informativa”, ha afegit el regidor. Per aquest motiu, García de Enterria ha avançat que exercirà accions legals contra una “possible prevaricació del Fiscal”.