Podem publicar fotos dels nostres fills menors d’edat?

by | set. 20, 2017 | Al Dia

La publicació d'imatges dels fills és una pràctica molt habitual entre els pares | http://www.paresinens.cat

 

L’auge vertiginós de les xarxes socials com a mitjà habitual de milers de persones per relacionar-se i compartir la seva vida està a l’ordre del dia. Molts cops els nostres fills formen part d’aquestes “publicacions” sense adornar-nos del que això pot comportar.

En primer lloc, caldria establir que els menors són titulars com qualsevol persona de drets fonamentals, entre els quals es troba el dret a la pròpia imatge (Art. 18.1 de la Constitució Espanyola) i així ho ha establert també el propi Tribunal Suprem.

I en segon lloc, cal distingir diferents supòsits:

  • Si hi ha acord entre els progenitors o no respecte a la publicació
  • L’edat del menor, si és menor o no de 14 anys

Respecte al consentiment dels progenitors, la publicació i difusió de la imatge del nostre fill ve atribuïda a la pàtria potestat, per la qual cosa si ambdós representants legals estan d’acord, no hi haurà cap problema.

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: