Canaletes i els últims pagesos de Cerdanyola (gener 1996)

by | set. 21, 2017 | Cerdanyola

L'arxiu del TOT Cerdanyola – Els reportatges

 

 

  

El gener de 1996, Cerdanyola estava experimentant una de les transformacions urbanístiques més importants de la seva història: s'estava acabant de construir el barri de Canaletes. Al mateix temps, el TOT Cerdanyola també estava experimentant una profunda transformació. D'una banda, en els darrers anys havien desaparegut els dos mitjans escrits independents (“El Cerdanyola” i el “Cerdanyola Informacions”) que, durant els anys anteriors havien estat (sobretot, en el primer cas, i des del 1987) una important referència informativa a la ciutat. D'altra banda, el TOT havia ja començat a publicar continguts informatius. De cop i volta, es trobava amb la situació inèdita de ser gairebé l'únic mitjà imprès a la ciutat. En un moment, recordem, en el qual internet no era ni tan sols una fantasia i per tant la premsa escrita tenia una importància molt més elevada.

 

 

 

  

  

En aquest escenari de transformació de la ciutat es va publicar aquest reportatge (de Marc Casado i Carolina López) que, amb el temps, ha adquirit una gran rellevància històrica: el 1996 encara hi havia pagesos a Cerdanyola. Però eren cada cop menys. Un d'ells, Josep Sallent, explicava als autors del treball algunes de les característiques i detalls de la seva tasca. Dues dècades més tard, la imatge d'un tractor llaurant els camps de Cerdanyola, tal com ens ensenyava aquell reportatge, és ja definitivament una imatge històrica…

 

 
 

 

 

 

Vols llegir més…?

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: