La concentració davant l'Ajuntament de Cerdanyola, poc abans de les 20 h
La concentració davant l'Ajuntament de Cerdanyola, poc abans de les 20 h | Laia TR

 

 

Estelades, pancartes clamant democràcia i crits de 'votarem' han omplert la plaça de l'Abat Oliba a Cerdanyola aquest dimecres, 20 de setembre, en resposta a l'operació policial contra el referèndum de la Guàrdia Civil, que ha registrat dependències de la Generalitat i ha detingut alts càrrecs del govern català. (Mira el vídeo de la mobilització del matí a Cerdanyola)

 

  

  

Mig miler de cerdanyolencs s'ha sumat a les vuit del vespre a la crida fets pels partits sobiranistes de l'Ajuntament de Cerdanyola, per mobilitzar-se en defensa de la democràcia i les institucions catalanes. En un ambient reivindicatiu i de tranquil·litat, amb joves i grans, els ciutadans s'han concentrat com a reacció a l'actuació de l'estat.

 

  

  

Membres de CompromísxC, PDeCAT, ERC, ICV-EUiA i MES i han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a l'operació de la Guàrdia Civil i denunciar “el setge a Catalunya” i “l'atac a l'autogovern“. L'alcalde Carles Escolà i gairebé tot els regidors sobiranistes de Cerdanyola es van desplaçar fins a la concentració de Barcelona convençuts, igual que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el govern espanyol ha suspès “de facto” l'autogovern de Catalunya i ha aplicat “de facto” un estat d'excepció.

 

 

Més tard, a les 22 h de la nit va tenir lloc una sorollosa casserolada convocada arreu del país.