L'Arxiu del TOT

  

  

  

  

  

  

Recuperem avui una fotografia que va ser publicada al núm. 429 del “TOT Cerdanyola” (desembre de 1995) i que pertany a l'acte de presentació del Club de Bàsquet la Unió. La nova entitat esportiva va néixer com a resultat de la fusió del Club de Bàsquet Serraparera i del Gama Cerdanyola. A la imatge es pot veure a Jordi Joan Mata (en aquell moment, regidor d'esports de l'Ajuntament), a Jordi Pigem (secretari del nou club) i a Josep Subirats, que va ser el primer president de l'entitat. Tal com es va informar la roda de premsa de presentació, entre els principals motius que van portar als dos clubs a fusionar-se destacaven els avantatges de compartir els recursos i el personal necessaris com per gestionar les seves activitats, el fet que la massa social de la nova entitat passava a ser el doble del que tenia cadascun dels clubs fusionats per separat així com la possibilitat de formar una plantilla esportiva més competitiva, que pogués aportar millors resultats al bàsquet de Cerdanyola. Mata, per la seva banda, va comentar que aquest camí hauria de ser seguit per altres clubs esportius de Cerdanyola, ja que feia possible optimitzar l'ús de les instal·lacions municipals, així com dur a terme una millor distribució del pressupost disponible.