L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola – CUP), ha fet una Declaració Institucional a través d'un vídeo penjat al portal municipal. Escolà està entre els més de 700 alcaldes citats per la Fiscalia Espanyola per cedir locals per celebrar el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, el pròxim 1 d'octubre.

 

En el seu cas ho haurà de fer el dilluns 25 de setembre, però ja ha avançat que “no anirà a declarar voluntàriament”. Aquest missatge el reitera en el vídeo recentment penjat a les xarxes, perquè considera que “aquesta Fiscalia no està legitimada per actuar contra una decisió sobirana del Parlament de Catalunya“.

 

 

  

  

Escolà: “l'1 d'octubre ens veiem a les urnes”

 

  

I segueix, “davant l'actual situació d'estat d'excepció, amb actuacions que persegueixen vulnerar l'autogovern de Catalunya i els drets i les llibertats de la ciutadania, com alcalde manifesto que el meu compromís és al costat del mandat majoritari i popular d'exercir el nostre dret a l'autodeterminació com a poble”.

 

 

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, tampoc es va presentar a la citació el passat 20 de setembre. Serracant ja havia avançat que no aniria de manera voluntària a la Fiscalia i ara, igual que Escolà, s'enfronta a una detenció, ja que el fiscal general de l'Estat va ordenar als Mossos d'Esquadra que arrestessin els alcaldes que no declarin. Per tant, ambdós alcaldes s'arrisquen a una detenció en un curt període de temps.