Agents dels Mossos d'Esquadra i una manifestant el passat 20 de setembre
Agents dels Mossos d'Esquadra i una manifestant el passat 20 de setembre | ElMon.cat

 

Dilluns 25 de setembre a les 9 del vespre se celebrarà al pati de l’Ateneu una assemblea per discutir sobre la possibilitat de fer una vaga general a partir del 3 d’octubre. Durant les mobilitzacions del 20 de setembre per la detenció d’alts càrrecs de la Generalitat, alguns manifestants van fer càntics a favor d’una vaga general i la Intersindical-CSC va recollir el guant amb una piulada. Posteriorment la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va sumar-se a la convocatòria i la Confederació General del Treball (CGT) va registrar un preavís de vaga entre els dies 3 i 9 d’octubre al departament de Treball.

 

 

Per organitzar un hipotètic grup impulsor de la vaga a Cerdanyola diversos militants de l’esquerra alternativa local han convocat una assemblea dilluns vinent. S’espera que hi participin representants d’organitzacions com la Marea Pensionista, la PAH, la CGT, l’AJIC, Arran, el CLUPI o la Figa Rebel. Prèviament la proposta es traslladarà als membres del Pacte Local pel Referèndum.

 

 

Tot i que de moment la convocatòria no té el suport dels sindicats majoritaris – CCOO i UGT – els promotors de la vaga esperen que entitats civils com l’ANC i Òmnium s’hi sumin. En un comunicat, la COS ha assegurat que per culpa de la intervenció estatal per frenar l’1 d’octubre no s’estan garantint drets laborals com “la integritat física i una adequada política de seguretat i higiene; el respecte a la intimitat i la consideració deguda a la dignitat, i el dret a l'ocupació efectiva”.