La plaça Jaume Grau i Altayó s'ha omplert
La plaça Jaume Grau i Altayó s'ha omplert | Cris Garriga

 

La convocatòria cerdanyolenca era a la plaça Jaume Grau i Altayó, però com la crida a tota Catalunya era davant dels ajuntaments, els voluntaris de l'ANC van haver de conduir la multitud. La 'Festa de la democràcia' es va convertir a Cerdanyola en el 'Vermut per la democràcia', amb parlaments, música i actuació castellera dels Martinets inclosos.

 

Toni Morral (exalcalde de Cerdanyola i fundador de l'ANC), va començar els discursos destacant que “avui és un acte de campanya del referèndum, però la repressió policial l'han convertit en una mobilització massiva i permanent“. L'exalcalde va avisar que “seran dies intensos i la repressió serà important”, però va demanar que “no ens deixem perdre la identitat de la revolta, que és cívica i alegre” i va recordar que “això no va d'identitats, va de sobirania“. Morral va acabar agraint a Carles Escolà “la seva valentia de posar l'Ajuntament al servei de la ciutadania”, fet que el públic va respondre amb crits de “no estàs sol“.

 

Després del representant de l'ANC va parlar Marina Gay, membre de la junta d'Òmnium Cultural. “Totes les entitats que treballen dia a dia per millorar la vida de la comunitat s'han mobilitzat perquè es pugui votar”, va remarcar.