El monument d'Andreu Alfaro és un dels símbols de la UAB
El monument d'Andreu Alfaro és un dels símbols de la UAB | Cedida

 

La campanya ‘Crida per la democràcia’ ha arribat a les columnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, un dels principals símbols del campus.  Dos bombers han penjat una pancarta gegant amb la paraula “democràcia” de l’escultura de l’arquitecte valencià Andreu Alfaro.

 

L’acció, similar a la que es va fer a Cerdanyola sobre el monument de la ‘C’, ha cridat l’atenció del cos de seguretat privada de la UAB i els Mossos d'Esquadra , que han identificat els dos bombers. Membres del moviment estudiantil han sigut presents i tenen previst demanar a la rectora Margarita Arboix que no es despengi fins després del referèndum. 

 

La campanya Crida per la Democràcia es va presentar el 10 de juliol, coincidint amb el setè aniversari de la gran mobilització del 2010 després que el Constitucional tombés l'Estatut d'autonomia. “Va ser una manifestació transversal en defensa de la democràcia i avui encara estem parlant del mateix”, va recordar llavors el president d'Òmnium Jordi Cuixart, per qui Catalunya està a punt “d'entomar un dels grans reptes que té com a societat” i als seus ciutadans els “pertoca lluitar per defensar la democràcia una vegada més”.