Captura de la declaració institucional on l'alcalde explica que no anirà a declarar
Captura de la declaració institucional on l'alcalde explica que no anirà a declarar | Ajuntament de Cerdanyola

 

L’alcalde Carles Escolà, ha estat citat a declarar avui al jutjat de Cerdanyola del Vallès per com a suposat autor d'un delicte de “desobediència i/o prevaricació” per “les seves actuacions relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat pel proxim 1 d'octubre”. Tot i així, tal com va afirmar en un missatge institucional, Escolà no anirà a declarar voluntàriament perquè considera que “aquesta fiscalia no està legitimada per actuar contra una decisió sobirana del Parlament de Catalunya”. Segons va explicar diumenge a l'acte d'ANC i Òmnium Cultural, a aquella hora té una entrevista amb un periodista canadenc. Amb aquesta decisió Escolà s'exposa a ser detingut.

 

Carles Escolà està citat en qualitat d'investigat – imputat, en l'antiga denominació – per ser presumpte autor d'un delicte de desobediència per “incompliment de les resolucions del Tribunal Constitucional”. Se l'acusa d'actuar de forma il·legal en qüestions “relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat per a pròxim 1 d'octubre”. Aquest delicte de desobediència està penat amb una multa i també amb inhabilitació especial (article 410.1 del Codi Penal). D'altra banda, també se l'acusa de prevaricació per “l'adopció de resolucions obertament contràries a l'ordenament jurídic”, delicte castigat també amb inhabilitació especial.

 

La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà
La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà | @carlesescola78