L’alcalde de Cerdanyola ha de declarar avui, però no hi anirà

by | set. 25, 2017 | Cerdanyola

Captura de la declaració institucional on l'alcalde explica que no anirà a declarar

Captura de la declaració institucional on l'alcalde explica que no anirà a declarar | Ajuntament de Cerdanyola

 

L’alcalde Carles Escolà, ha estat citat a declarar avui al jutjat de Cerdanyola del Vallès per com a suposat autor d'un delicte de “desobediència i/o prevaricació” per “les seves actuacions relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat pel proxim 1 d'octubre”. Tot i així, tal com va afirmar en un missatge institucional, Escolà no anirà a declarar voluntàriament perquè considera que “aquesta fiscalia no està legitimada per actuar contra una decisió sobirana del Parlament de Catalunya”. Segons va explicar diumenge a l'acte d'ANC i Òmnium Cultural, a aquella hora té una entrevista amb un periodista canadenc. Amb aquesta decisió Escolà s'exposa a ser detingut.

 

Carles Escolà està citat en qualitat d'investigat – imputat, en l'antiga denominació – per ser presumpte autor d'un delicte de desobediència per “incompliment de les resolucions del Tribunal Constitucional”. Se l'acusa d'actuar de forma il·legal en qüestions “relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat per a pròxim 1 d'octubre”. Aquest delicte de desobediència està penat amb una multa i també amb inhabilitació especial (article 410.1 del Codi Penal). D'altra banda, també se l'acusa de prevaricació per “l'adopció de resolucions obertament contràries a l'ordenament jurídic”, delicte castigat també amb inhabilitació especial.

 

La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà

La citació rebuda per l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà | @carlesescola78

  

  

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: