La bellaterrenca Mònica Terribas en una foto d'arxiu
La bellaterrenca Mònica Terribas en una foto d'arxiu | Cristóbal Castro

 

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha denunciat el programa 'El Matí de Catalunya Ràdio' i la seva presentadora Mònica Terribas. Segons han anunciat mitjançant un comunicat, la denúncia es fa “per facilitar actuacions contra l'ordre públic transmetent la localització de dispositius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”. En el text, sostenen que “davant les situacions viscudes recentment a Catalunya no podem, ni hem, d'estar al marge del que passa, atès que s'estan conculcant valors i drets fonamentals d'una majoria de ciutadans que volen seguir respectant les regles del joc democràtic, és a dir, respectar les Lleis i als diferents poders que la representen”.

 
 

Tot i mostrar-se satisfets per la mesura adoptada per la Fiscalia d'intentar que l'Estat prengui el control dels Mossos, demanen a Fiscalia que “actuï davant la difusió de tota aquella informació sensible que pugui posar en risc a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, especialment en un context de nivell 4 d'alerta antiterrorista com l'actual”. Per a la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil, “actuacions com la realitzada pel programa “El Matí” de Catalunya Radio demanant als seus oients que informin dels moviments de Guàrdia Civil i Policia Nacional en la Comunitat són d'una irresponsabilitat alarmant, doncs posen en risc tant la seguretat dels operatius com de la resta de ciutadans”.

 

Els oficials del cos armat consideren “lamentable” que “la deriva paranoica d'alguns mitjans de comunicació arribi a l'extrem de servir d'ajuda a terroristes, narcotraficants o qualsevol altre delinqüent, facilitant la potencial comissió d'actes delictiu d'impredictibles conseqüències“. Per això asseguren que han presentat una denúncia davant els Jutjats de Barcelona contra Mónica Terribas, directora del programa de ràdio “El Matí”, “per sol·licitar als oients que transmetin els moviments de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, afavorint així implícitament actuacions contra l'ordre públic”.

 

En el comunicat, recorden que “podria suposar un indici directe de participació en una conducta dolosa preceptuada en l'article 559 del Codi Penal. Tot això sense perjudici d'altres fets relacionats dels quals pogués ser responsable la denunciada o qualssevol altres persones”.