L'adaptació de l’estació del Putxet s’afegeix a la de Sarrià, que va finalitzar el gener passat, i permet assolir el 100 % d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de la xarxa d’FGC.

 

Inversió econòmica

 

·         En total, doncs, la Generalitat ha invertit 65 milions d’euros en l’adaptació de la xarxa d’FGC i de Metro  des de 2011.

 

·         Des de 2011, s’han destinat 26 MEUR a obres d’adaptació de quatre estacions de les línies metropolitanes d’FGC: Gràcia, Peu del Funicular, Sarrià i el Putxet. Addicionalment, cal afegir les estacions dels perllongaments de Terrassa (3) i Sabadell (5) que s’han construït ja adaptades.

 

·         En el mateix període, el Govern ha destinat milions d’euros a l’adaptació de les estacions de Metro de Barcelona.

 

·         La xarxa de metro de Barcelona compta amb 154 estacions, de les quals un total de 140 estan adaptades; xifra que representa un 91%.

 

·         En aquests moments, s’estan executant, per un import de 4 milions d’euros, les obres de l’estació de Jaume I de l’L4 i s’està treballant per licitar properament les corresponents a altres estacions.

 

 

Adaptació a la Xarxa ferroviària de Rodalies

 

Només el 70% de les estacions i el 50% dels trens estan adaptats. El govern apunta que quan la Generalitat té capacitat plena de prendre decisions, ha acreditat que sempre s’opta per l’excel·lència.