L'acte de campanya del PDeCAT Vallès Occidental a la plaça Jaume Grau i Altayó de Cerdanyola
L'acte de campanya del PDeCAT Vallès Occidental a la plaça Jaume Grau i Altayó de Cerdanyola | Laia TR

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la Coordinadora General del Partit Demòcrata (PDeCAT), Marta Pascal, i la diputada al Parlament de Catalunya, Àngels Ponsa, van ser els tres ponents que va tenir l'acte de campanya comarcal del PDeCAT al Vallès Occidental.

 

  

  

Celebrat a la plaça de Jaume Grau i Altayó de Cerdanyola del Vallès, els demòcrates van rebre als assistents amb un missatge clar: votar “sí” al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre per fer un “millor país”.

 

 

  

  

Davant els diferents impediments i prohibicions que el Govern Espanyol i la Fiscalia han posat perquè es faci aquest referèndum, la portaveu del PDeCAT a Cerdanyola, Encara Linares, va anunciar “vivim moments difícils i complicats però també d'il·lusió i esperança per estar construint una República Catalana”.

 

 

  

  

La parlamentària, Àngels Ponsa, va fer èmfasi en la “resposta exemplar i sense violència que ha demostrat la societat catalana des de l'inici del procés sobiranista”. De fet, va qualificar-ho com una “revolució dels somriures” i destacar la importància de mantenir-se ferms i sense por perquè “la seva derrota és que nosaltres no tinguem por”.

 

 

  

Josep Rull, conseller de la Generalitat, va recordar la dada que el 70% dels catalans ha nascut fora de Catalunya o té pares i mares d'altres comunitats autònomes. El conseller va exposar la incomprensió que l'Estat espanyol mostra de la situació actual a Catalunya i es va exaltar per les actuacions “no democràtiques” i la “falta de respecte” en les actuacions del govern del Partit Popular. “Estem treballant pel principi democràtic i emparats pel Dret Internacional. Canadà va deixar votar al Quebec perquè, malgrat no estar permès dins la seva constitució, van considerar que la voluntat del poble era més important que les lleis”.

 

 

  

De cara l'1 d'octubre i malgrat els últims moviments de la Fiscalia, Rull va animar a anar a votar i a mobilitzar-se en defensa de la democràcia i la dignitat perquè “a hores d'ara, la paraula resignació no es troba dins el nostre diccionari”.

 

 

  

  

Com a última ponent, Marta Pascal es va mostrar orgullosa de formar part del PDeCAT i ser-ne la Coordinadora General. No obstant això, recordava el caire “il·legal” que tenia per la Fiscalia, l'acte que ella estava presidint. “El Govern espanyol opta pel que sap fer “la conquista” dels seus pobles!”. “Nosaltres som terra d'acollida i és perfectament compatible sentir-se espanyol i voler la independència de Catalunya”. Pascal va fer una crida a la “responsabilitat històrica” dels catalans i anar a votar l'1 d'octubre “deixant de banda el soroll que estem tenint i tindrem”. El Partit Demòcrata de Catalunya va ressorgir fa uns anys, segons Pascal, “per fer possible el referèndum d'autodeterminació es pogués fer”. “Si l'1 d'octubre guanyem, serem el millor país del món”, va finir.

 

 

  

  

L'acte es va cloure amb crits “d'independència“, “votarem” i el cant dels Segadors. L'obertura la va fer el músic cerdanyolenc, Ramon Sauló, interpretant a Ovidi Montllor i Maria del Mar Bonet.