Alguns estudiants de secundària marxant direcció Barcelona, aquest 28 de setembre
Alguns estudiants de secundària marxant direcció Barcelona, aquest 28 de setembre | Laia TR

 

1.829 estudiants dels centres educatius de secundària públics de Cerdanyola del Vallès s'han sumat a la vaga en favor del referèndum, convocada per aquest dijous i divendres. 

 

El TOT ha pogut saber que dels 410 alumnes que té l'Institut Banús entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, que són els alumnes que poden fer la vaga, han estat absents 316, el que representa un 77% del total d'alumnes d'aquests cursos. 

 

D'altra banda, a l'Institut Forat del Vent, dels 410 alumnes que hi ha entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, s'han absentat 315, el que representa el 76,8%. 

 

Pel que fa a l'Institut Gorgs, la xifra ha estat de 238 sobre 240, i l'educació secundària obligatòria ha quedat buida, el que suposa un 99,1% de seguiment.

 

A l'Institut Jaume Mimó el seguiment de la vaga també ha estat majoritari. D'un total de 800 alumnes que té el centre en aquests cursos, 650 no hi han assistit, és a dir, un 81,25%.

 

Finalment, a l'Institut Pere Calders molts dels alumnes han assistit a les primeres hores de classe i marxat, després de l'esbarjo, cap a Barcelona. La xifra s'ha situat en 280 entre batxillerat i 3r i 4rt d'ESO.

 

Alguns dels estudiants que han fet vaga, sobretot de l'institut Banús, s'han concentrat a plaça de l'Abat Oliba per desplaçar-se fins al tren i participar a la manifestació unitària convocada a Barcelona.