[FOTOS] Bellaterra també es concentra per “demanar democràcia”

by | set. 28, 2017 | Galeries de fotos

Prop d’un centenar de bellaterrencs es van concentrar davant de l’EMD de Bellaterra, diumenge 24 de setembre, per “demanar democràcia”. La convocatòria es va repetir en diferents ajuntaments i EMD de Catalunya a la mateixa hora, a les 11 h.

En el cas de Bellaterra els parlaments van anar, en aquest ordre, a càrrec d’Enric Pallàs, coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a Bellaterra, Ramon Andreu, president de l’EMD (Gent per Bellaterra) i Ernest Maragall, euro-parlamentari català per ERC. 

L’anomenada concentració “Marató per la Democràcia” va seguir amb l’encartellament de les parets del Centre Cívic i carrers del voltant. 

Manifest per la Democràcia de “Crida per la Democràcia – Òmnium Cultural”

A les portes del Referèndum convocat pel Parlament de Catalunya el proper 1 d’octubre, l’Estat espanyol està infligint un dels atacs més flagrants a la democràcia que s’han viscut mai a la Unió Europea. L’Estat està vulnerant drets fonamentals com la llibertat d’expressió, informació i reunió. Som en una deriva antidemocràtica impròpia a l’Europa del segle XXI: querelles de la Fiscalia contra els alcaldes per cedir espais municipals per a la votació, escorcolls de la Guardia Civil a impremtes d’arreu del país, identificació de periodistes, vulneració de les comunicacions privades per part de Correos, prohibició d’actes públics… L’Estat espanyol ha aplicat un estat d’excepcionalitat i repressió impropi d’una democràcia. Davant d’aquesta situació inèdita i insostenible cal defensar més que mai els drets fonamentals que estan sent vulnerats de manera sistemàtica des de la convocatòria del Referèndum.

Des Crida per la Democràcia impulsem una gran mobilització pacífica i festiva per demostrar a l’Estat i al món sencer que no permetrem que ens siguin negats els nostres drets més bàsics. Aquest cap de setmana, Catalunya viurà una Marató per la Democràcia. Una crida a tota la ciutadania a expressar el seu compromís amb la llibertat d’expressió i la defensa dels nostres drets. Des de cada racó del nostre país entitats culturals, educatives, juvenils, esportives, socials i de tota mena organitzaran activitats per omplir de democràcia els carres de tot el país. No deixarem que vulnerin els nostres drets! Sortim al carrer a viure la democràcia!

Vols llegir més…?

FOTOS | El fred arriba a Bellaterra

FOTOS | El fred arriba a Bellaterra

Fulles al carrer, tons vermellosos i marrons, Tot Sants i La Castanyada són els aspectes més referencials que indiquen l’arribada de la tardor. Ens trobem a l’equador d’aquesta estació

Les fotos de totes les paelles confinades 2021

Les fotos de totes les paelles confinades 2021

A banda de les 10 paelles guardonades , un total de 13 grups de veïns i veïnes van voler demostrar la seva creativitat i capacitat culinària tot participant a aquesta activitat organitzada per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB)

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: