L'acte inaugural del curs a la UAB s'ha celebrat al Claustre del Monestir
L'acte inaugural del curs a la UAB s'ha celebrat al Claustre del Monestir | Artur Ribera

 

 

Sant Cugat ha acollit l'acte inaugural del curs acadèmic 2017/18 de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'any en què la institució celebra el cinquantè aniversari del seu naixement. Ho feia rememorant les classes inicials de la Facultat de Filosofia i Lletres al segon pis del Claustre del Monestir.

 

Precisament aquest espai ha estat l'escenari escollit per l'acte inaugural, que ha comptat amb la presència del Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i la rectora de la UAB, MargaritaArboix, entre altres personalitats del món acadèmic i polític, i unes tres-centes persones entre el públic.

 

L'acte ha començat amb la lectura d'un manifest reivindicatiu per part del col·lectiu Som 27 i més que, des de mitja tarda, es concentraven fora del Monestir de Sant Cugat i a qui l'organització ha cedit la paraula en començar l'acte “exercint el seu dret a la llibertat d'expressió”. Un manifest en què el col·lectiu ha fet referència a la situació de les 27 persones (25 estudiants, un professor i un membre del PAS) que van ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma el 2013 i per a les quals es demanen elevades multes i penes de presó.

 

 

Reivindicació del col·lectiu Som 27 i més a Sant Cugat
Reivindicació del col·lectiu Som 27 i més a Sant Cugat | Artur Ribera