Fotografia d'arxiu.
El grup municipal d'ERC Cerdanyola, en una fotografia d'arxiu. | esquerra.cat

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Cerdanyola donarà 1800 euros a la caixa de solidaritat que s'ha fet per ajudar econòmicament a aquells qui han impulsat o promogut el referèndum i, en conseqüència, han rebut sancions. El partit considera que s'ha de realitzar aquest esforç per ajudar les persones que han realitzat “actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques“.

 

  

  

Els republicans expliquen la importància de fer aquesta donació de la següent manera: “la creació d'aquesta caixa de resistència és un gest potent de solidaritat, transversalitat i unitat de l'independentisme. Llança també un missatge internacional i crea un problema a l'Estat en la mesura que la seva capacitat de coerció queda disminuïda”.

 

 

  

  

D'aquesta manera, ERC Cerdanyola justifica els 1800 euros invertits en la causa i apunta que “els regidors i regidores del grup municipal d'ERC manifesten que cal anul·lar les sancions econòmiques per considerar-les com una mesura coercitiva més per part del govern espanyol qui pretén evitar la lliure autodeterminació. El grup municipal també fa una crida a entitats, empreses i veïns i veïnes de la ciutat que en la mesura de les seves possibilitats participin de la caixa de solidaritat”.