arxiu
 

 

 

El referèndum d’autodeterminació de Catalunya que ha de donar pas a la independència del país s’ha celebrat, també a Cerdanyola, en condicions extraordinàries. S’ha tractat d’una inusual jornada electoral, marcada per la incertesa, les prohibicions de tirar-lo endavant i la intervenció de comunicacions postals i programari informàtic per part de l’Estat espanyol. Una situació que deixa poc espai a les comparacions. 

 

Un total de 17.210 vots han estat emesos pels cerdanyolencs – el que significa un 39,8% del cens electoral. D’aquests, 4.250 (83,24%) han estat per al Si i 2.135 (12,47%), per al No.

 

D’altra banda, 533 (3,11%) han estat considerats vots blancs i 202 (1,18%), vots nuls.

 

Pel que fa a Bellaterra  han votat 1210 del total de 1965 bellaterrencs del cens, el que significa un 61 % de participació. Vots nuls n'hi ha hagut 6, blancs 27, “no” 73 i “sí” 1104. No obstant, aquestes són les dades recopil·lades al Centre Cívic de Bellaterra. El fet de fer “cens universal” va permetre que altres bellaterrencs votessin en diferents col·legis electorals de tot Catalunya.

 

Mira les imatges de la jornada