Un dels cartells d'un comerç indicava estar tancat per dignitat
Un dels cartells d'un comerç indicava estar tancat “per dignitat”   | J. Tardós

 

 

El dia 3 d'Octubre va ser “una de les jornades de la història en què més establiments de Cerdanyola del Vallès van prendre la decisió de tancar els comerços i sumar-se a la vaga o aturada general”, segons Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerços i Serveis (CCS). Concretament, entre un 80% i un 85% de comerços van romandre tancats tot el dia, encara que, segons Olivé, la xifra va anar creixent un cop passades les primeres hores del matí.

 

  

  

El president del CCS explica que el fet que Cerdanyola Comerços i Serveis s'adherís a la Taula per la Democràcia va ajudar els establiments cerdanyolencs a decidir-se a tancar les portes durant l'aturada. Xavi Olivé assegura que la gran afluència (entre 8.000 i 10.000 persones) a la concentració de la tarda a la plaça de l'Abat Oliba i els seus voltants va ser, en part, gràcies a aquesta gran determinació dels comerços a l'hora de tancar les portes.