v
Imatge dels comerços tancats a la plaça del Pi | J. Tardós

  

  

  

El comerç de Bellaterra també es va sumar a “l'aturada de país” convocada per rebutjar la violència dels cossos policials de l'Estat durant l'1 d'octubre. El seguiment de la vaga va ser majoritari. Gairebé tots els comerços que es concentren a la plaça del Pi van mantenir-se tancats. 

 

 

Així, no van aixecar les seves persianes l'hostal-restaurant Sant Pancraç, el supermercat Condis, el Club, Papers, Banc Sabadell, Axis, FamilyCan, Taller de Viatges i M&M. La Farmàcia va estar amb la porta mig abaixada per donar resposta només a les urgències. Finalment, el forn i cafeteria Sorghum va ser l'únic que va obrir.

 

 

Pel que fa a les escoles situades al barri,van tancar totes. La Universitat Autònoma tampoc va impartir classes i els estudiants van abandonar el campus per manifestar-se per diferents punts del país, sobretot a Barcelona.

 

 

Els trens van funcionar només en un 25%, el trànsit es va reduir i la inactivitat va ser la tònica general de la jornada. A la tarda, alguns bellaterrencs es van acumular davant dels ajuntaments de Cerdanyola, Sabadell o Barcelona per seguir la reivindicació.

 

 

g
La Farmàcia va atendre només les urgències | J. Tardós

 

t
Impactava el cartell de l'agència de viatges “Taller de Viatges” on citaven “Tancat per Dignitat” | Redacció