La policia espanyola pels carrers de Barcelona durant l'1-O
La policia espanyola pels carrers de Barcelona durant l'1-O | Jordi Borràs

 

 

Un noi fortament relacionat amb Cerdanyola va ser ferit de gravetat amb una pilota de goma durant les càrregues de la Policia Nacional a l’Escola Ramon Llull de Barcelona. L'incident es va causar dins la repressió policial contra el referèndum que va acabar amb 844 persones ferides a Catalunya, segons l'últim balanç del Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya. El jove és el saxofonista del grup de música cerdanyolenc Harlock.

 

Agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil van fer servir pilotes de goma en algunes de les càrregues que van fer aquest diumenge en col·legis electorals per impedir el referèndum. A causa de l'atac, la víctima va ser atesa al quiròfan de l'Hospital de Sant Pau per una greu lesió a l'ull. 

 

Les pilotes de goma van ser prohibides pel Parlament de Catalunya el 2014 i els Mossos d'Esquadra ja no les utilitzen. Tot i així la policia espanyola es va desplegar a Catalunya amb escopetes de bales de goma entre el seu armament.