Obres previstes a la C-58
Obres previstes a la C-58 | Gencat

 

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres d’ampliació de l’autopista C-58 a la calçada sentit Barcelona corresponents a la millora de dos trams per un import total de 14,5 milions d’euros. 8,1 MEUR corresponen al tercer carril que es construirà al tram entre Terrassa est i l’enllaç de Sabadell Centre (al terme de Sant Quirze del Vallès) i 6,4 MEUR als nous carrils de trenat entre el nus de Sant Pau (Sabadell) i l’enllaç amb l’AP-7/B-30 (Badia del Vallès). Aquests treballs contribuiran a descongestionar un dels eixos de comunicació amb més trànsit de Catalunya. Està previst que les obres comencin durant aquesta tardor, amb un termini d’execució en ambdós casos de 10 mesos.

 

La C-58, una de les principals vies d’accés a Barcelona per als vehicles que venen del Vallès Occidental i el Bages, registra, a l’entorn de Barcelona, més de 160.000 vehicles diaris de mitjana i a l’altura de Terrassa centre, 54.000. Entre Barcelona i Sabadell, la calçada té tres carrils de circulació per sentit, i fins a Terrassa, dos. Aquest fet comporta congestions de trànsit i una minva de la funcionalitat en diversos punts de l’autopista, especialment en les zones a l’entorn dels enllaços i en les hores punta.

 

Durant una visita a un dels punts de les actuacions el mes de març passat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar que aquestes actuacions permetran guanyar temps per a la ciutadania, reduir congestió i reduir contaminació atmosfèrica. Rull també va posar de relleu que en paral·lel a les actuacions en aquesta carretera el Departament invertia en transport públic, amb les noves estacions d’FGC a Sabadell, que van entrar en servei el juliol passat.