El Ple Municipal del setembre de 2017, a l'Ajuntament de Cerdanyola,
El Ple Municipal del setembre de 2017, a l'Ajuntament de Cerdanyola, | Cerdanyola.info

 

 

  

El Ple Municipal del mes de setembre a Cerdanyola va arribar amb la pròrroga del contracte de gestió de les escoles bressol, qüestions de RLT i la incorporació de Cerdanyola com a membre de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública.

 

 

  

  

En l'apartat de mocions, però, 6 van resultar aprovades, 1 retirada i, al final del Ple, es va presentar la renúncia del regidor a govern, Maurici Jaumandreu (CxC).

 

 

  

  

Tots els partits, a excepció del PP i Cs, van aprovar adherir-se a la Declaració Institucional dels Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, davant dels fets ocorreguts durant l'1 d'octubre. Entre altres, Miró (no adscrit) va agrair la tasca feta, també al cos de bombers. Grau (PDeCAT) va lamentar: “hauríem d'haver subscrit tots els grups aquesta declaració perquè, els que no ho fan, significa que defensen l'«a por ellos»”.

 

 

  

  

Des de govern, Haro va especificar “el problema de l'1 d'octubre va ser que es van donar instruccions temeràries, irresponsables i criminals al respectable cos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil”. Aquestes, segons Haro, “no s'haurien d'haver donat mai perquè van causar conseqüències nefastes i generar tensió entre alts càrrecs de la policia, que no les volien aplicar”. Per la seva banda, Mallén (ERC), va fer evident que no tots els grups van intervenir en el torn de paraula. Una qüestió “prou greu” perquè es manifestessin i que “necessita una solució democràtica i que no passi per la deshumanització de l'enemic”, va alerta el republicà. “Tots els conflictes comencen per deshumanitzar l'enemic, i això és el que està començant a passar a Catalunya, ja que res justifica fer mal a persones desarmades”.

  

 

 

 

Cens i retirada de nius de cotorres

 

  

A continuació Cs va retirar una moció en defensa dels funcionaris i treballadors públics municipals. Des del PdeCAT. Linares va presentar una moció per “tornar al dia a dia de Cerdanyola”. Es tracta d'una moció per controlar els nius de cotorres a la ciutat. Per unanimitat es va aprovar “elaborar un cens de nius d'aquesta espècie que comportin un risc per a la seguretat de la ciutat” i “establir un protocol d'actuació per la seva retirada dels arbres, així com l'aplicació de mesures dissuasives”.

  

 

 

 

Modernització dels polígons

 

  

  

El PdeCAT va aconseguir que s'aprovés per unanimitat la creació d'una mesa de treball per dissenyar projectes de millora pels polígons industrials de Cerdanyola. Els susceptibles projectes comptarien amb una proposta d'indústria menys contaminant i que pogués donar feina a habitants de la mateixa ciutat, per exemple. Tots els grups s'hi van mostrar favorables, també a presentar els projectes a la Diputació de Barcelona per optar a aquest tipus de finançament o d'altres.

  

  

També a petició del PdeCAT es va aprovar per unanimitat donar suport al Pacte Nacional per una Societat Digital a Catalunya.

  

 

 

 

Una mesura per evitar l'especulació i l'aplicació d'una taxa

 

  

  

Les dues últimes mocions van ser d'ICV-EUiA i ambdues van ser aprovades. La primera, per demanar la gestió municipal dels pisos de “La Sareb” definit per la regidora d'ICV-EUiA, Maria Reina, com “el banc dolent”. La segona, per afegir una taxa per l'ús d'instal·lacions de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs. En el primer cas va haver-hi les abstencions del PP, Cs i PSC i, en el segon cas, l'aprovació va ser per unanimitat.

  

 

 

 

Dimissió de Maurici Jaumandreu

 

  

  

Al final del Ple, el tercer tinent d'alcalde i regidor a govern, Maurici Jaumandreu, va exposar la seva renúncia per “motius personals i de conciliació familiar”.

 

 

  

Jaumandreu tenia assignades les àrees de Transparència, Participació, Bon Govern, Finances i Serveis Econòmics, Contractació i Compres i, finalment, Patrimoni i Arxiu. Segons va manifestar: “es tracta d'una decisió meditada des de fa mesos perquè la salut i la família és tot el que tenim i és el primer”. El regidor va expressar com, des de la CUP i el Compromís per Cerdanyola entenen que ningú és imprescindible i va agrair als companys de partit i a tots els regidors que, “més enllà de les diferències que puguem tenir, la ciutat de Cerdanyola ha estat sempre per sobre de tots nosaltres”

 

 

  

  

A continuació va elogiar a l'alcalde amb qui, segons Jaumandreu “Cerdanyola té la sort de comptar i gaudir de la seva integritat i honestedat”. A partir d'ara, i encara amb paraules de Jaumandreu “Cerdanyola comptarà amb la força i determinació de la seva companya i número 6 a la llista de Compromís, Laura Benseny

 

 

Els regidors van respondre-li amb missatges encoratjadors. Reina (ICV-EUiA) va reconèixer el seu esforç personal i valor en la presa de la decisió. Grau (PdeCAT) va prosseguir: “no tots els comiats són tristos ni negatius. Deixes bona empremta i trobarem a faltar les mirades que fas darrere d'aquestes ulleres de pasta”. Calet (PP) va desitjar-li sort i “que es continuarien veient per aquí”. Hortolà (Cs) va verbalitzar: “tens unes idees una mica extremistes però des de la distància ideològica et desitjo molta sort en la nova etapa”. El regidor Mallén (ERC) va desitjar-li molta sort “de tot cor” i va evidenciar que “per sobre de l'acord o desacord polític, els que exercim aquest càrrec som persones”. Per acabar, Francos (PSC) va afegir “ets un tio amb molta personalitat i això per mi és una virtut, malgrat que tu treballes per un país i jo per un altre”.

 

  

  

El comiat es va cloure amb les paraules dels seus companys de partit i govern com, per exemple, la regidora, Contxi Haro, qui va afirmar que “ningú mai a la vida s'imaginarà la feina ingent que el Maurici ha arribat a fer” i les paraules de l'alcalde, Carles Escolà. En nom del partit, Escolà va cloure: “des de CxC entenem que estem aquí de pas i qui fa tot allò que pot, no està obligat a més. Infinites gràcies, camarada”.