Cerdanyola s’omple de cultura aquest quatrimestre

by | oct. 6, 2017 | Cultura

Es va presentar la programació de setembre a desembre de 2017

Es va presentar la programació de setembre a desembre de 2017 | Laia TR

 

 

La programació cultural d’aquest quatrimestre a Cerdanyola buscarà un equilibri entre l'art contemporani i patrimonial. Els mesos d’octubre, novembre i desembre a la ciutat arribaran amb les Jornades Europees de Patrimoni – aquest cap de setmana – el Cap de Setmana iber – el 14 i 15 d’octubre – o les activitats incloses dins el Centenari de les Revolucions. 

 

Per Elvi Vila, regidora de Cultura un seguit d’activitats “preparades perquè tothom se les faci seves i les pugui gaudir”.

 

El Museu i Jaciment ibèric de Ca n’Oliver prepara una festa pel mes d’octubre. Es tracta del “Cap de Setmana Ibèric” on, aquesta any, es descobriran les begudes ibèriques, un programa ideal per famílies. 

 

Marta Argelagués, tècnica de Patrimoni de l'Ajuntament de Cerdanyola, també va recordar com el segon diumenge de cada mes el museu organitza una visita guiada i el tercer, una activitat familiar amb el CRAC i visita a l’ermita de Sant Iscle. A més d’altres activitats al llarg de tot l’any. 

 

Com a novetats, aquesta edició del Camí de Justícia, un itinerari nocturn i de teatre medieval, s’assignarà per sorteig. Pel que fa les Jornades Europees del Patrimoni s’obriran les portes i es faran visites guiades als Temples de la vall de les Feixes de 10 h a 14 h – l’ermita de Santa Maria de les Feixes, Sant Iscle i Santa Victòria. Consulta totes les activitats a l’agenda del TOT. 

 

Per altra banda es farà el Centenari de les Revolucions, que consistirà en diferents activitats per espais repartits en tota la ciutat

 

Art contemporani i patrimonial 

Imatge d'una edició anterior del Cap de Setmana Ibèric, a Cerdanyola

Imatge d'una edició anterior del Cap de Setmana Ibèric, a Cerdanyola | Cedida

 

El Cap de Setmana Ibèric ensenyarà què bebien, com fabricaven i on s’emmagatzemava les begudes dels antics ibers. Un motiu més per conèixer el passat de Cerdanyola i veure les excavacions que el poblat té en marxa actualment.

 

Per la seva banda, el Museu d’Art farà el “Nit Lab”, un programa de creació literària per joves i seguirà el seu vincle amb els joves cerdanyolencs a través de les pròximes exposicions d’Ivonne Navarro i Olga Muxart. Després de l’exposició d’Ismael Smith, el museu continuarà treballant amb la figura de l’artista perquè, segons el director del Museu d’Art, Txema Romero, “és una figura molt nostre”. 

 

Ambdós museus han tingut una projecció molt gran en l’última temporada, fruit d’un gran equip. De fet, el Museu d'Art també acollirà una exposició del Museu d’Arts Santa Mònica de Barcelona, que s’inaugurarà a Cerdanyola. Finalment va recordar, “trobareu les portes obertes cada mes, activitats familiars i visites guiades”. 

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

Èxit del Concert de Jazz Solidari en favor dels músics ucraïnesos residents a Bellaterra

Èxit del Concert de Jazz Solidari en favor dels músics ucraïnesos residents a Bellaterra

Prop d’un centenar d’assistents i més de 1.500 euros recollits en favor dels músics ucraïnesos refugiats a Bellaterra. Aquests van ser un dels resultats de la nit màgica que es va viure el passat dilluns 27 de maig al Centre Cívic de Bellaterra. Un concert organitzat per la recent creada associació “Bellaterra Solidària”, juntament amb els vertaders protagonistes de la nit: Dmytro Pereyra i Larysa Pereyra, pianista i cantant ucraïnesos que van oferir un concert virtuós, cuidat i molt delicat per a un públic que va emocionar-se i gaudir del jazz a la sala gran del centre cívic.

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

El proper dilluns 27 de juny al Centre Cívic de Bellaterra es viurà una vetllada musical, solidària i innoblidable. Es tractarà d’un Concert de Jazz Solidari en favor de la Larysa i el Dmytro Pereyra, 2 refugiats i músics ucraïnesos que han estat acollits recentment a Bellaterra arrel de la guerra amb Rússia.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: