Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona
Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona | Artur Ribera

 

 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha traslladat aquest dijous per carta als alcaldes de les 27 capitals europees la seva “preocupació per la greu situació” a Catalunya.

 

La carta també s’ha fet arribar als alcaldes de 51 ciutats europees amb què la Diputació de Barcelona col·labora, així com als presidents dels 7 organismes internacionals on la corporació té representació, com l’Associació Mundial de Grans Metropolis, UN Habitat (Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans) o la CGLU (Associació de Ciutats i Governs Locals Units). En el seu missatge, Conesa qualifica de “setge judicial i polític” el que estan patint més de 800 alcaldes catalans, que persegueix minvar “les nostres capacitats, pròpies d’un estat de dret, de garantir la dignitat dels ciutadans i ciutadanes de les nostres viles i ciutats”.

 

  

 

 

Per tot plegat, la presidenta de la Diputació de Barcelona – una administració que aplega 311 municipis amb 5 milions i mig d’habitants – demana als alcaldes europeus i als presidents d’organismes internacionals que traslladin a les institucions de cada país “la necessitat real i urgent que aquesta mediació en el conflicte sol·licitada pel president Puigdemont es produeixi de forma imminent”, i afegeix que “necessitem recuperar la normalitat institucional als nostres pobles i ciutats”.

 

Per acabar, Conesa afirma que “som una majoria de càrrecs electes i sobretot de ciutadans i ciutadanes d’aquest país, els que confiem en la solució política i dialogada lluny de la repressió i de la vulneració dels drets fonamentals que estem patint a Catalunya per part de l’Estat Espanyol”.

 

  

 

 

Carta dels presidents de les quatre diputacions catalanes

 

  

 

 

Paral·lelament, aquest dijous els presidents de la Diputació de Barcelona; de Lleida, Joan Reñé; de Tarragona, Josep Poblet; i de Girona, Pere Vila, han fet arribar als presidents de totes les diputacions de l’Estat una carta conjunta en què manifesten la seva “preocupació per la situació actual, en què és indubtable el sentiment de greuge a Catalunya a tots els nivells de la societat”. 

 

Els quatre presidents de les diputacuons fan una “crida als presidents de les Diputacions després dels episodis de violència desproporcionada contra ciutadans que vam viure el passat 1 d’octubre” i els apel·la a traslladar “la necessitat real i urgent de la mediació per al diàleg com a via de solució al conflicte”.