A Cerdanyola l'ACIC hi treballa activament gràcies als dos veïns.
A Cerdanyola l'ACIC hi treballa activament gràcies als dos veïns. | A. Lleonart

 

La Txell Aymerich i el José Ángel Carrey són parella. Ella va estudiar periodisme i ell és jurista. A més, tots dos tenen deficiències visuals i formen part de l’Associació Catalana per la Integració del Cec (ACIC). En José Ángel, que treballa a l’advocacia de l’estat, n’és el president i la Txell porta la comunicació de l’associació. A més a més, treballa en una empresa que audita pàgines web per saber si compleixen els estàndards internacionals d’accessibilitat com que el contrast del text sigui l’adequat perquè sigui fàcil de llegir. Sovint, però, la normativa queda en paper mullat degut a la manca de sancions.

 

Com funciona l'ACIC?

Txell: Som una entitat reivindicativa amb una setantena de socis per tot Catalunya. Enguany celebrem el 25è aniversari. Fem accions de sensibilització, ens reunim amb tècnics i polítics… A Cerdanyola tenim una vocalia i participem a la Taula d'Accessibilitat i Mobilitat, des d’on fem arribar propostes a l’Ajuntament sobre barreres arquitectòniques o altres problemes.

 

Com treballa l’ACIC a Cerdanyola?

T: Aportem les idees de l'associació i documents sobre mobilitat i urbanisme. Per exemple, hem fet arribar un informe d’una plataforma que es diu 'Carrers per a tothom’ sobre els carrers que no tenen voreres. Quan tu no diferencies si ets enmig de la via és un problema.

José Ángel: També vam crear un grup de persones cegues que viuen a Cerdanyola perquè aportin idees o facin denuncies per poder-les dirigir després a l'Ajuntament.