Txell i Jose Ángel: “Apuntem totes les barreres que té Cerdanyola i després les reclamem”

by | oct. 8, 2017 | Cerdanyola

A Cerdanyola l'ACIC hi treballa activament gràcies als dos veïns.

A Cerdanyola l'ACIC hi treballa activament gràcies als dos veïns. | A. Lleonart

 

La Txell Aymerich i el José Ángel Carrey són parella. Ella va estudiar periodisme i ell és jurista. A més, tots dos tenen deficiències visuals i formen part de l’Associació Catalana per la Integració del Cec (ACIC). En José Ángel, que treballa a l’advocacia de l’estat, n’és el president i la Txell porta la comunicació de l’associació. A més a més, treballa en una empresa que audita pàgines web per saber si compleixen els estàndards internacionals d’accessibilitat com que el contrast del text sigui l’adequat perquè sigui fàcil de llegir. Sovint, però, la normativa queda en paper mullat degut a la manca de sancions.

 

Com funciona l'ACIC?

Txell: Som una entitat reivindicativa amb una setantena de socis per tot Catalunya. Enguany celebrem el 25è aniversari. Fem accions de sensibilització, ens reunim amb tècnics i polítics… A Cerdanyola tenim una vocalia i participem a la Taula d'Accessibilitat i Mobilitat, des d’on fem arribar propostes a l’Ajuntament sobre barreres arquitectòniques o altres problemes.

 

Com treballa l’ACIC a Cerdanyola?

T: Aportem les idees de l'associació i documents sobre mobilitat i urbanisme. Per exemple, hem fet arribar un informe d’una plataforma que es diu 'Carrers per a tothom’ sobre els carrers que no tenen voreres. Quan tu no diferencies si ets enmig de la via és un problema.

José Ángel: També vam crear un grup de persones cegues que viuen a Cerdanyola perquè aportin idees o facin denuncies per poder-les dirigir després a l'Ajuntament.

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: