L'Hospital General
L'Hospital General | Artur Ribera

 

Després de dos intents de comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) per part del Govern, el conseller de Salut, Toni Comín, creu que aquest cop l'empresa propietària té ''més incentius'' per una qüestió de l'estàndard que necessiten per a les mútues privades.

 

En una entrevista a l'ACN, el titular de Salut ha detallat que les converses continuen però no posa cap data per arribar a l'acord esperat. Toni Comín veu ''possibilitats'' de tancar un acord amb QuirónSalud per a la compra de l'Hospital General de Catalunya (HGC) ubicat a Sant Cugat, perquè considera que a l'empresa li pot interessar tancar l'operació en el context actual.

 

Malgrat que el Departament de Salut ja havia intentat adquirir aquest equipament en dues ocasions, en època del tripartit, Comín creu que en aquest moment l'equipament no compleix ''l'estàndard'' de les necessitats de les mútues privades, segons el seu diagnòstic. Comín és conscient que per tancar l'operació cal posar-se d'acord també amb el preu, ''raonable'' per a les dues parts. 

 

Comín ha recordat que aquest hospital permetria evitar la inversió milionària de construir l'hospital de Cerdanyola i l'hospital de Rubí, perquè segons el conseller ''la sort'' ha volgut que la mida de l'HGC equivalgui a la capacitat sumada de Rubí i Cerdanyola, segons la planificació del 2008-2009.

 

El TOT Sant Cugat s'ha posat en contacte amb l'Hospital General, qui ha preferit no fer cap declaració al respecte.