Un dels tallers amb infants i voluntaris
Un dels tallers amb infants i voluntaris | Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada

 

Incrementar l’èxit educatiu, proporcionar tècniques d’estudi, reforçar les competències bàsiques i orientar acadèmicament als infants però sense oblidar els moments d’oci, de coneixença personal i de lleure.

Aquest és l’objectiu del programa de ‘Promoció de l’Èxit escolar’ que es porta a terme des de principis dels anys noranta a la Creu Roja Cerdanyola – Ripollet – Montcada, tot i que abans es coneixia sota el nom de ‘Reforç escolar’.

El curs passat 51 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys de les tres poblacions veïnes van rebre el suport de 13 voluntaris i voluntàries que durant tot el curs van reforçar cada tarda els coneixements adquirits a l’aula i, a través de dinàmiques, sortides i activitats d’oci també van ajudar a potenciar l’autoestima i el desenvolupament personal dels infants, la majoria d’ells en dificultats donat el seu entorn familiar.

Suport per a les famílies

A Cerdanyola, el programa es duu a terme a la seu de Creu Roja, al barri del Pont Vell, on els infants s’organitzen segons el seu curs i passen 1h i 30minuts dos dies en setmana entre deures, berenars, jocs i amics. El programa dóna suport a les famílies tant pel que fa a l’àmbit educatiu (seguiment individualitzat i tallers per a pares, entre d’altres) com material, donant cobertura a necessitats bàsiques de l’infant com són els berenars, el material escolar o el vestuari.

Moments d’oci per infants i voluntaris

 Amb tot, el programa també assegura molts moments d’oci per als infants i també per als voluntaris que l’impulsen. De fet, el curs 2016-17 va tancar amb una sortida lúdica al parc d’atraccions del Tibidabo, una jornada plena de diversió que van compartir amb voluntaris i personal tècnic de Creu Roja Cerdanyola – Ripollet – Montcada, responsables del programa. Les places per a infants com per a voluntaris per a participar al programa estan obertes, per a més informació 936916161.