Enric Ticó, de FGC, i Josep Mateu, de RACC, en un punt de reparació de bicis
Enric Ticó, de FGC, i Josep Mateu, de RACC, en un punt de reparació de bicis | FGC

 

 

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el president del RACC, Josep Mateu, han inaugurat aquest dimarts el primer Punt Bici situat en una estació d’FGC, a l’estació de Pl. Catalunya. El conveni de col·laboració neix amb l’objectiu de promoure la intermodalitat tren-bicicleta entre els usuaris d’FGC amb la instal·lació de cinc punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions. D’aquesta manera, les estacions de les Línies Metropolitanes de Pl. Catalunya, Gràcia, Sarrià, Rubí i Pl. Espanya ja disposen d’aquests espais per poder autoreparar la bicicleta.

 

Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes, com inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

 

La xarxa de Punts Bici del RACC s’està desplegant en punts estratègics de l’àrea metropolitana, on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic. Els primers Punt Bici es van inaugurar el passat mes de maig a Sant Cugat del Vallès, un d’ells a la plaça Lluís Millet, davant de l’estació d’FGC de Sant Cugat. El RACC s’ocuparà de la instal·lació i el manteniment dels Punt Bici situats a les estacions d’FGC. Així, aquest acord mostra la voluntat d’FGC per seguir promovent una mobilitat segura, intermodal i respectuosa amb el medi ambient.