El president de la Generalitat aplaudit per JxSí després de la seva intervenció
El president de la Generalitat aplaudit per JxSí després de la seva intervenció | Jordi Borràs

 

 

El moviment de Carles Puigdemont de declarar la independència i, segons després, deixar-la en suspens per obrir un procés de diàleg i mediació ha sorprès bona part de la política catalana i també cerdanyolenca.

  

  

Els grups polítics municipals valoren al TOT com van viure la sessió del Parlament, els missatges del president de la Generalitat i president del Govern Espanyol i expliquen els passos que haurien de seguir a partir d'ara.

 

 

  

PSC: “Cal fer una reforma constitucional per garantir la convivència”

 

  

El primer secretari del PSC a Cerdanyola, Carles Cordón, va expressar la necessitat d'un “diàleg sincer i sense condicions” per elaborar una reforma constitucional.

 

  

Valoren positivament la sessió plenària del 10 d'octubre perquè “va servir per rebaixar mínimament la tensió social”, que qualificaven “d'insostenible”. Emperò, pel PSC s'hauria de “tornar al marc de la legalitat que ens permeti situar-nos en aquest escenari de diàleg que tant desitgem”

 

 

  

CxC: “Maquillar la constitució no servirà per fer caure el règim del 78”

 

    

El portaveu de Compromís per Cerdanyola, Bernat Gascón, va expressar “vam quedar sorpresos amb la declaració i suspensió de la declaració d'independència de Catalunya”.

 

  

Des de CxC creuen que el motiu de fons d'aquest procés “ha de servir per fer caure el règim del 78 i la mal anomenada transició que, en realitat, mai s'ha fet”. De fet, per CxC “maquillar” la constitució no seria una opció perquè “s'hauria de refer de nou i Espanya no està en la situació de plantejar-s'ho”. De cara als pròxims dies, “seria desitjable arribar a un acord amb el Govern Espanyol però no creiem que aquest s'hi avingui”. “Si s'apliqués l'article 155 o 116 seria un detonant automàtic dels fets”, va sentenciar.

 

  

Referent a demanda del president espanyol d'aclarir la declaració de Puigdemont va valorar “creiem que Puigdemont va buscar un camí intermedi i ens semblaria bé que ho aclarís, però no per un requeriment impositiu”.