Un rumor és la informació procedent de fonts no clarament identificades, que no està contrastada pels fets o prou documentada, i que es difon, de vegades intencionadament, de manera incontrolada a través de canals informals de comunicació. Els Mossos n'han fet una recopilació.

 

A les xarxes socials i aplicacions de telefonia mòbil circulen els coneguts com a falsos rumors amb l'objectiu d'aconseguir alarmar, fer-se amb les teves dades, descarregar virus o col·lapsar la xarxa.

 

Els Mossos d’Esquadra recorden que treballen per desmentir aquets falsos rumors i detectar els que surten nous. Els falsos rumors, en principi, no són delicte però ho poden arribar a ser en determinats supòsits. El cos recomana no compartir cap avís d’aquest tipus, no anar als enllaços i no obrir els arxius adjunts.