La sobrecàrrega renal generada per l'excés de sodi es produeix abans en el cas dels infants, ja que tenen els ronyons molt petits
La sobrecàrrega renal generada per l'excés de sodi es produeix abans en el cas dels infants, ja que tenen els ronyons molt petits | Pares i Nens

 

La sal conté sodi, un component indispensable per a la vida. El nostre organisme el necessita en petites quantitats que podem obtenir a partir dels aliments sense necessitat d’afegir sal als nostres plats. Molts aliments, de forma natural, contenen petites quantitats de sodi, suficients per al bon funcionament del nostre cos. Els infants tenen unes necessitats de sodi inferiors a les persones adultes.

 

 

En el cas dels adults podem afegir sal als aliments per potenciar-ne el sabor, sempre i quan no sobrepassem els 5 grams de sal diaris (1 culleradeta de cafè). Davant un consum elevat de sal, el nostre cos reacciona eliminant el sodi a través de la orina, però una tasca intensiva d’eliminació pot sobrecarregar els ronyons. La sobrecàrrega renal es produeix abans en el cas dels infants ja que tenen els ronyons molt petits, i més encara quan parlem dels menors d’un any els quals estan encara en fase de maduració dels òrgans.