Jordi Cuixart i Jordi Sánchez arribant a l'Audiència Nacional abans de declarar per sedició
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez arribant a l'Audiència Nacional abans de declarar per sedició | ACN

 

 

El govern de Cerdanyola ha condemnat la decisió de la jutgessa Carmen Lamela que el 16 d'octubre va decretar presó provisional sense fiança per als presidents de l'ANC i ÒmniumJordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

En un comunicat, l'executiu ha qualificat de “política” la decisió amb l'objectiu de “generar por i desànim” entre el poble català en aquests moments crucials per al futur del país. Lamenta que la decisió de la jutgessa “provoqui que s'afegeixin dos presos polítics a l'escalada repressora de l'Estat Espanyol en un conflicte que és polític i que s'hauria de resoldre per vies polítiques”.

 

Davant d'aquests fets el govern municipal demana un paper actiu de les institucions nacionals i internacionals per acabar amb l'empresonament de dues persones, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de dues entitats que durant anys han convocat manifestacions amb gran participació i del tot pacífiques.

 

El govern municipal es mostra convençut que tant a Cerdanyola del Vallès com a tot Catalunya el poble es mantindrà ferm i dempeus davant l'ofensiva desfermada per l'executiu espanyol contra els legítims i reconeguts desitjos de Catalunya d'exercir l'autodeterminació.

 

Convocatòria de condemna dimarts, 17 d'octubre, a les 12 h

 

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s'afegeix a la convocatòria a la ciutadania perquè avui al migdia es concentri davant de l'Ajuntament i els centres de treball per condemnar l'empresonament polític de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) també han condemnat els fets. El president de l'ACM, Miquel Buch, ha dit que 'ser demòcrata i viure a Espanya és irrespirable'.