Cerdanyola titlla de “decisió política” l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

by | oct. 17, 2017 | Al Dia

Jordi Cuixart i Jordi Sánchez arribant a l'Audiència Nacional abans de declarar per sedició

Jordi Cuixart i Jordi Sánchez arribant a l'Audiència Nacional abans de declarar per sedició | ACN

 

 

El govern de Cerdanyola ha condemnat la decisió de la jutgessa Carmen Lamela que el 16 d'octubre va decretar presó provisional sense fiança per als presidents de l'ANC i ÒmniumJordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

En un comunicat, l'executiu ha qualificat de “política” la decisió amb l'objectiu de “generar por i desànim” entre el poble català en aquests moments crucials per al futur del país. Lamenta que la decisió de la jutgessa “provoqui que s'afegeixin dos presos polítics a l'escalada repressora de l'Estat Espanyol en un conflicte que és polític i que s'hauria de resoldre per vies polítiques”.

 

Davant d'aquests fets el govern municipal demana un paper actiu de les institucions nacionals i internacionals per acabar amb l'empresonament de dues persones, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de dues entitats que durant anys han convocat manifestacions amb gran participació i del tot pacífiques.

 

El govern municipal es mostra convençut que tant a Cerdanyola del Vallès com a tot Catalunya el poble es mantindrà ferm i dempeus davant l'ofensiva desfermada per l'executiu espanyol contra els legítims i reconeguts desitjos de Catalunya d'exercir l'autodeterminació.

 

Convocatòria de condemna dimarts, 17 d'octubre, a les 12 h

 

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s'afegeix a la convocatòria a la ciutadania perquè avui al migdia es concentri davant de l'Ajuntament i els centres de treball per condemnar l'empresonament polític de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) també han condemnat els fets. El president de l'ACM, Miquel Buch, ha dit que 'ser demòcrata i viure a Espanya és irrespirable'.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: