Espelmes a Cerdanyola contra l’empresonament de Sánchez i Cuixart

by | oct. 17, 2017 | Cerdanyola

Els assitents van aixecar papers reivindicatius i encendre espelmes

Els assitents van aixecar papers reivindicatius i encendre espelmes | Laia TR

 

“Llibertat” i “No esteu sols” van ser els crits que es van sentir a la plaça de l'Abat Oliba, a Cerdanyola del Vallès, el 17 d'octubre.

 

 

  

Un dia abans, la jutge Carme Lamela va decretar presó provisional sense fiança per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, tal com havia demanat la fiscalia, per evitar la reiteració del suposat delicte de sedició i el risc de destrucció de proves.

 

 

 

Cerdanyolencs acumulats a la plaça de l'Abat Oliba, on van deixar les espelmes

Cerdanyolencs acumulats a la plaça de l'Abat Oliba, on van deixar les espelmes | Laia TR

 

 

  

L'acció es va convocar simultàniament en diferents punts del país, es van encendre espelmes i es va llegir un manifest de les dues entitats. “L'Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella”, començava. “Empresonar els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural és un gran error que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució del 78”, va seguir.

 

 

  

  

Un manifest que posava l'èmfasi en la vulneració de drets, com el de manifestació i lliure expressió.

 

 

  

  

L'objectiu final d'aquest últim moviment de l'Audiència Espanyola és, segons van apuntar les entitats, “desactivar les entitats sobiranistes” i “dividir-nos com a poble”. L'acte va acabar demanant la llibertat dels presos i, en paraules de les entitats, “exigint justícia i no clemència per uns fets no només són injustos sinó il·legals”.

 

 

Acumulació d'espelmes al terra de la plaça

Acumulació d'espelmes al terra de la plaça | Laia TR

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: