Imatge de la concentració a la plaça del Pi de Bellaterra
Imatge de la concentració a la plaça del Pi de Bellaterra | J. Tardós

 

 

Comerciants, veïns i representants polítics i d'entitats es van concentrar a la plaça del Pi de Bellaterra i a l'EMD de Bellaterra, dimarts 17 d'octubre, a les 12 h. 

 

La convocatòria es va repetir simultàniament en diversos punts del país i davant dels llocs de treball d'empreses i institucions. A Bellaterra ambdues concentracions del matí van reunir prop d'una cinquantena de veïns, que es van aplegar a la plaça del Pi i a la plaça Joan Maragall, davant de les oficines de l'EMD, mentre els comerços aturaven l'activitat durant uns minuts.

 

El motiu, mostrar el rebuig a l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de l'ANC i Òmnium Cultural. Un dia abans, la jutge Carme Lamela va decretar presó provisional sense fiança per als dos líders de les entitats, tal com havia demanat la fiscalia per evitar la reiteració del suposat delicte de sedició i el risc de destrucció de proves.

 

Enric Pallàs, representant de l'ANC a Bellaterra va manifestar “nosaltres confiem en el Govern que ens ha portat fins aquí i volem que el Parlament ratifiqui la independència que el dia 1 d'octubre el poble de Catalunya va votar”. De fet, per Pallàs “falta que s'engegui la llei de transitoriat jurídica i els ciutadans han de confiar amb les forces parlamentàries del Govern, perquè es pugui validar i tirar endavant el mandat sorgit de les urnes”.