El pla que vol ajudar als cuidadors de les persones amb dependència

by | oct. 19, 2017 | Consells

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Martorelles, al Centre de Suport a la Llar

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Martorelles, al Centre de Suport a la Llar | Diputació de Barcelona

Garantir el benestar i rebaixar l'estrès i la càrrega emocional i física dels cuidadors de persones amb dependència. Aquesta és la missió del Programa Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua, que impulsa la Diputació de Barcelona, i que es complementa amb el servei Respir que permet petites estades en residències. 

  

  

Un total de 72 municipis han demanat formar part del programa per ajudar en el seu dia a dia a aquests cuidadors. Això farà que més de 1.000 persones puguin assistir a aquestes sessions a tota la demarcació. El programa de Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua va començar l'any 2009 i des d'aleshores és un dels recursos més sol·licitats pels ajuntaments. Els grups estan formats per un màxim de 20 cuidadors, que reben suport psicològic en diverses sessions per aprendre a gestionar necessitats, conflictes i gestionar les emocions i els sentiments que sorgeixen durant les cures i alhora evitar situacions d'esgotament. El pla també ofereix un espai de relació i intercanvi d'experiències, per evitar la soledat i generar vincles de relació, suport i d'ajuda mútua entre aquest col·lectiu. 

  

 

El servei Respir és l'altre programa adreçat al suport de les persones cuidadores i permet accedir a la persona amb dependència a un servei residencial d'estades temporals. Situat al Recinte Mundet, aquest projecte està adreçat a persones amb un determinat grau de dependència per raons d'edat o discapacitat intel·lectual. El servei vol millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans i donar resposta a situacions familiars imprevistes. Igualment, Respir beneficia a persones ingressades a través d'atenció personalitzada per professionals especialitzats. 

 

 

El servei Respir es regeix per un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina en funció de la capacitat econòmica de la persona atesa, mentre que per a les persones amb discapacitat intel·lectual menors de 18 anys és gratuït. 

 

 

 

Com formar part d'aquest programa?

 

Per accedir a aquest programa s'ha de sol·licitar plaça a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament. Poden participar en el pla les famílies residents a la província de Barcelona que tinguin a càrrec seu persones amb dependència majors de 65 anys o persones amb discapacitat intel·lectual, d'entre 6 i 65 anys.

Vols llegir més…?

Recomanacions de seguretat durant la revetlla de Sant Joan

Recomanacions de seguretat durant la revetlla de Sant Joan

Aquest 23 de juny es torna a celebrar la tradicional revetlla de Sant Joan amb normalitat. Hi haurà un elevat increment de l’ús de material pirotècnic. Des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cerdanyola es recomana seguir les indicacions de les autoritats en el moment d’encendre fogueres i fer ús de material pirotècnic.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: